Milliyetçi Hareket Partisi Karabük İl Başkanı Dr. Adem Kar Karabük Derin Haber’e özel açıklamalarda bulundu. Mazbatasını almasının ardından ayağının tozu ile Haber Merkezimizi ziyaret ederek canlı yayınımıza konuk olan Başkan Adem Kar kongre sürecini değerlendirerek Cumhur İttifakı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yönetim Kurulunun yenilenerek 2023 seçimlerine alt yapı hazırladıklarını ifade eden Kar mazbatasını aldıktan sonra seçim hazırlıklarının startını vereceklerini söyledi.

“Bu Hassasiyeti İçin Kendisine Teşekkür Ediyoruz”

Kongreden önce adaylığını açıklayan ve ardından geri çeken Feramuz Akbulut hakkında da açıklamalar da bulundu. Akbulut’un liderine ve partisine bağlı olduğunu ifade Adem Kar; “Genel Merkezimizin tercihini veya tavsiyesini dikkate aldı. Bu sebeple bu hassasiyeti için kendisine teşekkür ediyoruz. Birlik ve bütünlük içerisinde en azından kongremizi yapmış olduk.” Şeklinde konuştu.

“Yerel Seçimlerde ki Başarımız 2023 Hedeflerimizi Büyütmeye Sebep Oldu”

İl Başkanlığı döneminde elde edilen başarıların kendisinin başarısı o k görmediğini vurgulayan Başkan Kar, elde edilen başarının sırrını teşkilatlarıyla ve dava arkadaşları sayesinde kazanıldığını ifade etti. Yerel seçimlerde elde edilen sonuçlardan mutluluk duyduğunu ifade eden Kar, sonuçların 2023 seçimlerindeki hedeflerin büyümesine sebep olduğunu kaydetti. MHP İl Başkanı Adem Kar; “İnşallah 2023 seçimlerin de en az iki milletvekili ve tüm ilçelerde belediyelerin yönetimine talip oluyoruz.”  Dedi.

“AK Partili Belediye Meclis Üyeleri ve İl Genel Meclisi Üyeleri İttifakın Ruhuna Zarar Veriyor”

Konuşmasını devamında Cumhur İttifakı hakkında açıklamalar da bulunan Başkan Adem Kar Partilerin Genel Merkezlerinde hiçbir sorun olmadığının altını çizdi. Kar ,AK Parti Karabük Milletvekillerinin ve AK Parti Karabük İl Başkanı’nın Cumhur İttifakına zarar veren yaklaşımlarda bulunmadıklarını ve destek verdiklerini ifade etti. Dr.Adem Kar; Ancak bireysel olduğunu düşündüğüm, Cumhur İttifakına aykırı ve aynı zamanda bu ruha zarar verecek duruşları görüyoruz ve yaşıyoruz. Karabük Belediye Meclisi en önemli örneği. Belediye Meclisinde ki AK Parti Grubunun, kendinden menkul politikalar geliştirmesi, “istemezükçü” hizmetleri engelleyecek ve yavaşlatacak boyutta aykırı duruşları tabiki ittifakın ruhuna zarar veriyor. Bununla da beraber İl Özel İdaresinde  İl Meclisi Üyelerimizin çalışmalarında da buna benzer çatışmaları görüyoruz. Ben her zaman şunu söylerim. İl Özel İdaresi ne iş yapar. Tabiki köylerde alt yapı hizmet, köy yolunun yapılması, atıkların toplanması gibi hizmetleri koordine eder. Ama o koordinasyonda ortaya konulan öneriler teklifler konusunda maalesef “Cumhur İttifakının” ruhunu birebir yaşatamıyoruz. Orada da çok ilginç çatışmalar var.” Dedi. “

“Cumhur İttifakına Zarar Verecek Tavır ve Davranışlar Bizim Partimizde Yoktur”

Yortan Belediyesi’nde benzer sorunların yaşandığını vurgulayan Kar, beldede ki su sorununun kangren haline geldiğini belirtti. Sorunun çözülmesi için Karabük Valisi ve milletvekilleri ile görüştüklerini söyleyen Adem Kar sorunun yerel çözülmesi gerekilen bu sorunun Yenice İl Genel Meclisi Üyesi Recep Tetik’in çok ciddi bir şekilde muhalefet yaptığını iddia etti.  Başkan Kar sözlerinin devamında Cumhur İttifakına zarar veren tavır ve davranışların kendi partilerinde olmadığını belirtti.

“Sağlık Çalışanları Risk Altında”

Konuşmasının son bölümünde pandemi hakkında açıklamalarda buluna MHP İl Başkanı Adem Kar mümkün olduğunca temastan uzak durulması konusunda vatandaşları uyardı. Sağlık çalışanlarının kapasitelerinin çok çok üzerinde çaba harcadıklarını vurgulayan Başkan Adem Kar sağlık çalışanlarının risk altında olduklarını kaydetti. Sağlık çalışanları ve kendi sağlıkları için maske mesafe ve hijyen kuralına uyulmasını konusunda vatandaşları uyardı.