Derin TV ekranlarında Eda Eren Güller'in sunduğu 4. Bölge programı, Deva Partisi İl Başkanı Yusuf Aydın'ı ağırladı. Yusuf Aydın, Derin TV ekranlarında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Deva Partisinin kuruluş yıldönümü münasebeti ile Ankara’da bulunan Karabük heyeti, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın genel merkezde gerçekleştirdiği haftalık değerlendirme toplantısına katılmıştı. Ali Babacan ile birebir görüşme sağlayan Deva Partisi İl Başkanı Yusuf Aydın, yaptığı görüşmesinde Karabük ile ilgili sorunların gündeme geldiğini ve genel o k ülke gündemi ile ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunulduğunu ifade etti. 4. Bölge programında konuşan Deva Partisi Karabük İl Başkanı Yusuf Aydın, ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar ile ilgili yorumlarda bulunurken belediyecilik anlayışı ile ilgili de düşüncelerini paylaştı. Karabük’te özellikle çevre yolu ihtiyacının giderilmesi gerektiğini vurgulayan Aydın, Karabük ile ilgili şunları kaydetti.  “Ben bir işe günlük bakmam. Benim işim planlamadır yani makro planlamadır. Ben belediyecilikte şehrin elli yılını düşünürüm. Benim hayalim Karabük’ü elli yıl sonra nasıl görmek? Yarın şuraya bir park yapayım, şuraya bir ev yapayım. Böyle değil benim düşüncem.Ben elli yılı planlarım, yüz yılı planlarım. Karabük’ün 100 yıl sonra neye ihtiyacı olacak? Hem Karabük sınırlarını hem de çevresini düşünmek zorundayım. Hep şunu söylüyorum Karabük’ün her hâlükârda çevre yollarının yapılması lazım. Biz Zonguldak’tan Demir Çelik kavşağına gidiyoruz. Bartın’dan geliyoruz Demir Çelik kavşağına gidiyoruz. Kastamonu’dan geliyoruz Demir Çelik kavşağına geliyoruz. Kastamonu’dan geliyoruz Demir Çelik kavşağına gidiyoruz. Artık bir çevre yolumuzun olması lazım.  Birincisi bu çevre yolu işini çözmemiz lazım. En önemli konu o. Artık bu olmaması lazım kavşak projesi dahi yapılsa bizim burada yoğunlaşmamamız lazım. Bizim bir çevre yolumuzun olması lazım.”

Deva Partisi İl Başkanı Başkan Yusuf Aydın: "Kent Meydanı Cazibe Merkezi Olmalı"

4. Bölge programında, Karabük'ün yüzü olan kent meydanı ile ilgili düşüncelerini aktaran Başkan Yusuf Aydın , kent meydanın cazibe merkezi haline gelmesi gerektiğini söyledi. Bununla ilgili o k “ kent meydanı önemli, ben ilgililerle bir görüşme yaptım, kent meydanı ile ilgili projenin hazırlığını takip ediyorum. Bizde bunun diğer birimleri ile kendim bizzat görüşeceğim. Kent meydanı Karabük’ün elli yılına yüz yılına hitap etmeli. Cazibe merkezi olmalı. Şu anda bildiği kadarıyla bakanlık daha önce yapılmış bir cami projesi vardı. Bunu iptal edip Selahattin Camii tarzında bir camii yapılacak. Otoparkları ve diğer alanları ile çalışılıyor. Henüz proje netleşmedi. Bakanlıktan buraya ilgili arkadaşlar gelmişler. Burada Karabük belediyesinden ilgili bilgileri almışlar.  Şu anda çalışmalar yapılıyor. Bizde bu süreçte projeyi takip edip, ne süreçte neler yapılıyor onları öğreneceğiz. Biz istiyoruz ki kent meydanı bir fuar alanı olsun. Bir kültür alanı olsun. İnsanların toplandığı buluştuğu yer olsun. Akşam saat 18:00’den sonra bir cazibe merkezi olsun. Herkes evine, işini kapatıp gitmesin. İnsanlar orda buluşsun Otopark sorunu çözülsün. Karabük halkının elli yıl sonra yüz yıl sonra ihtiyacını karşılayacak bir meydan otoparkı olsun. Bu bir kere yapılır.”

"Kardemir'in Üzerine Düşen Görevler Var"

 Derin TV ekranlarında, Karabük'te yaşanan hava kirliliğine de değinen Başkan Yusuf Aydın, Kardemir’in çevre yatırımlarını yapması gerektiğini ve filtrelerini yenilemesi konusunda üstüne düşeni yapması gerektiğini söyledi. Başkan Aydın, “hava kirliliği konusunda Karabük’ün üzerine düşen görev var. KARDEMİR kar ediyor. KARDEMİR’in acilen çevre yatırımını yapması lazım. Bir an önce bacalarının filtrelerini yenilemesi lazım. Kardemir’in bununla ilgili çalışma yapması lazım” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.   https://www.karabukderinhaber.com/kategori/karabuk/