Yerel seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren MHP'de Safranbolu Belediye Başkan adaylığı için Ali Kaya ismi siyasi kulislerde gündeme gelmeye başladı.

Aday olur olmaz yorumları sonrası 4. kez Karabük Belediye Başkan adaylığı açıklanan Refet Vergili'den sonra, Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı, Eskipazar'da Sırrı Şen isimlerinin adaylıkları açıklanmıştı. Safranbolu Belediye Başkan adayı henüz açıklanmayan MHP'de çeşitli isimler gündeme geliyor. MHP'nin Ak Parti'nin Safranbolu Belediye Başkan adayının açıklanmasını beklediği de siyasi kulislerde konuşulan bir başka önemli not olmuştu.

Henüz resmi bir açıklama yapılmayan MHP'de son günlerde Safranbolu Belediye Başkan adaylığı için oldukça önemli bir isim gündeme gelmeye başladı. Ak Parti' ilçe başkanı iken istifa ederek 2019 mahalli idareler seçimlerinde Belediye Başkan adayı olan Ali Kaya isminin iyiyden iyiye dillendiği dikkatleri çekiyor. 

Ali Kaya, yerel seçim atmosferinin başladığı günlerde sosyal medya hesabından oldukça dikkat çekici bir açıklama yapmıştı. İşte Kaya'nın açıklamasında kendisine parti içerisinde seçim kaybettiren isimler olduğunu iddia ettiği açıklaması;

Bakıyorumda meydanı boş bulanlar, genel merkezimizi ve hemşerilerimizi balık hafızalı yerine koyup, 20 yıllık davalarını siyasi ihtirasları ve ticari çıkarları uğruna hiç çekinmeden devşirip karşı tarafa çalıştıklarını unutturup bize seçim kaybettirip bugün tekrar önlerini açık sanıyorlar.

Recep Tayyip Erdoğan ın ilkelerini unutup hiçe sayarak tekrar aday olmak uğruna sahalarda gezmeye başlamışlar.

Hayatlarını siyasetten kazanan bu ihtiras sahipleri maalesef hem kendilerini ve hem de davamızı komik ve gülünç duruma düşürüyorlar.

Aday belirleme kriterlerinin yerine getirileceği ve yapılanların unutulmayarak hesabının sorulacağı düşüncesiyle saygılarımı sunarım