Yeniden Refah Partisinde il başkanı İsmail Özer sonunda aday adayı olmaya karar verdi.

Mahalli idareler seçimlerinin iyice yaklaşması ile birlikte siyasi partilerde bir bir belediye başkan adaylarını açıklamaya başladılar. MHP mevcut belediye başkanı Rafet Vergili ile devam derken Ak Parti Özkan Çetinkaya'yı  aday olarak açıklamıştı. Yeniden Refah Partisinde ise iki aydır aday olacak mı, olmayacak mı soruları ışığında kararsızlığını sürdüren il başkanı İsmail Özer sonunda aday olmaya karar verdi.

Parti'nin 20 Ocak cumartesi akşam toplanan il yönetim kurulunda aday olmaya karar verdiğini açıklayan İsmail Özer, diğer aday adayı Burhan Tabak ile aralarında pazartesi günü temayül yoklaması yapılmasını talep etti.  Perşembe günü ise genel başkan Fatih Erbakan'ın kendisinin Karabük Belediye Başkan adaylığını açıklamasının planlandığı öğrenildi.

YENİDEN REFAH PARTİSİ TABANINDA HOŞNUTSUZLUK

Öte yandan yerel seçim süreci ile ilgili Yeniden Refah Partisi tabanında hoşnutsuzluklarda kendini göstermeye başladı. Parti kurucularının da olduğu bir çok partili il başkanı İsmail Özer'in aylardır aday olup olmayacağını belirsiz bırakmasının son derece yanlış olduğu ifade ederek;

"Başkan geçen milletvekilliği seçimlerinde  o günkü şartların rüzgarı ile birlikte alabileceği maksimum oyu almıştı zaten. Bu seçimlerde üzerine katabilecek güçlü bir aday bulunsaydı partimiz belkide Karabük Belediye Başkanlığını kazanma şansını çok arttıracaktı. Bir çok parti il teşkilatı seçim kazanabilme adına en güçlü isimleri bulma çabası gösterdi. Ancak il başkanımız bu yönde hiç çaba sarfetmedi. Bir hafta önceki yönetim kurulu toplantısında aday olmayacağını söylediği halde son bir hafta ne değişti. Hatta son bir günde ne değişti. Kimler ile ne görüşmesi yaptı. Bu konuda il yönetim kuruluna bilgi verdi mi? Son yönetim kurulunda pazartesi günü temayül yapılması talep edilmiş. Temayülde oy kullanacak il, ilçe, hanım ve gençlik kolları üyelerine seçimi kazanabilecek başka aday tavsiyeniz var mı, varsa o isimleri de yazın diyecek mi? Yoksa kendisi ile Burhan Tabak arasında sonucu belli bir göstermelik temayül mü yapacak. 31 Mart akşamı başarısızlık ile sonuçlanacak seçim sonuçlarının tüm sorumluluğu bu tavırları sonrası kendisinin olacaktır." şeklinde eleştirilerini dile getirdiler.