Yerel seçimlerde partilerin adaylarının netleşmesinin ardından karşılıklı atışmalarda başladı. Cumhur ittifakı partilerinin her ikisinin de Karabük merkez ve bir çok ilçede seçilme şanslarının belirmesi ve etkili olması açıklamaları da karşılıklı atışma doğru yönlendiriyor.

Cumhur ittifakının MHP'li Belediye Başkanı ve 3. dönem için Belediye Başkan adayı olan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin bir süredir Cumhur ititfakının diğer partisi olan Ak Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Burhanettin Uysal ile ilgili yaptığı eleştirilere Uysal ilk ve son kez diyerek cevap verdi.

Ak Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Uysal, Vergili'nin  "Milletvekilliği döneminde hiçbir şey yapmadı eleştirilerine  karşılık; "Bugün değerlendirilmesi gereken VERGİLİ ve Karabük’e kazandırdıklarıdır. Sayın VERGİLİ’nin 10 Yılın sonunda en büyük projesi yağmur drenaj hattını döşemek. Bu şehre Kuzeyin Yıldızı diye pankartlar astırdı. Yıldız ne demektir. Başka şehirlerde olmayan güzellikleri şehrine kazandırdıysan bu şekilde şehrini yıldız yaparsın. Karabük’te koyulmuş bir yıldız gösterin.  Emeklimizin, gençlerimizin oturabileceği, eğlenebileceği Karabük şehir merkezinde bir yer var mı? Çevre, hava kirliliği varsa, trafik problemi, altyapı sorunu varsa, bu şehre Kuzeyin Yıldızı demek Karabük halkının aklı ile dalga geçmektir. İnşallah 1 Nisan’dan sonra o yıldızları tek tek biz takacağız. Bu şehrin kanında zenginlik var, sosyal kültürel zenginlik var. Bu şehirde başka şehirlerde olmayan sinema salonlarına sahipti. Ama bugün kültürel anlamdaş sportif alanda yapılan bir faaliyet var mı? Üniversite şehri dediğimiz Karabük bunları hak etmiyor. 3 Nisan Ruhunu birlikte şahlandıracağız.” Şeklinde konuştu.