Son günlerde Karabük Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çıkan söylenti ve haberlere Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili son noktayı koydu.

Karabük farklı gazete ve Karaük Ajans78 in sahibi Okan Küçük kardeşim bence son yılların en iyi röportajına imza atmış. Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ile yaptığı röportaj kamuoyuna bomba gibi düşerken, bütün söylentilerede kocaman bir nokta koymuş. Kendisini tebrik etmek lazım. 

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili Karabük Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili son günlerde çıkan söylentiler ile ilgili soru , herzaman ki dürüstlüğü, dobralığı, açıksözlülüğü ile net cevaplar vermiş.

VAY BE NELER OLMUŞ! MİLLET PARA PEŞİNE DÜŞMÜŞ!

İşte Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin açıklamalarından ilginç noktalar;

Öncelikle size şöyle söyleyeyim benim olduğum yerde kesinlikle yolsuzluk diye bir şey söz konusu olamaz. Eğer yolsuzluk yapılmışsa kim bunu yapmış ise bedelini mutlaka öder.

Öncelikle  bu yolsuzluk iddiaları diye  belgelerinin sunulan belgeler  burada internet gazeteciliği yapan bir arkadaşımıza Kanal 78’in  bazı faturalarının sunulmasıyla çıktı.

 Bu bilgileri alan internet gazetecisi arkadaş bir analiz yazısı yazarak Karabük gündemine bu işi oturttu. Yolsuzluk kelimesinin başlangıcı bu faturalardandır. Bu kanalında benimle ilgisi olduğu söylenerek şahsımı zan altında bırakmaya çalışılmıştır. 

Burada benimle ilişkisi olduğu söylenen  bir şirket 50 Bin TL, hizmet karşılığı bir para tahsil etmiştir.  Benim ödediğim 7 Milyon 495 Bin TL’nin bugünkü gerçek rakamı 12 Milyon TL’dir, benim OSB’ye benim ödediğim bedel.

Alnımız açık yüzümüz ak. Eğer KANAL 78 hizmet yapmadan bu parayı almışsa hem bu  firmaya hesabını sorar hem de bu bedeli ödetirim. Ama bu hizmet yapılmış. 3 Bin tane katalog basılmış. 2 tane tanıtım filmi hazırlanmış. Bu hizmetlerinin karşılığınıda fatura ile tahsil etmiş. Benim şahsıma yönelik bir gelir yok 

Bundan aşağı yukarı 2 ay önce BRTV Televizyonu nun OSB’nin reklamını yapmasıyla ilgili 50 Bin TL hizmet bedeli karşılığında bir talebi oldu. Bu talep hızlı bir şekilde duyuldu ve Karabükteki gazeteciler  BRTV’ye bu şekilde bir bedel ödeniyorsa biz de buradan hizmet bedeli o k para isteriz diye ortaya çıktılar. Ve her gazete başına 15 Bin TL , hatta internet gazeteciliği yapan arkadaş  o 50 Bin TL istiyorsa benim değerim 25Bin – 30 Bin TL’dir

Şu anda Karabük’teki duayen gazetecilerden biri ve şu anda her gün OSB’yle ilgili köşe yazısı yazan duayen gazeteci büyüğümüzde bir ofis almak için para talebinde bulundu şahsıma… Ben de OSB’nin yolunacak bir kaz olmadığını,  yerel basına bir destek olabileceğini, yerel televizyon destek olabileceğini ama bu miktarda bir  desteğin söz konusu olmadığını söylediğim zaman bütün arkadaşların tavrı değişti.

BRTV Televizyonuna 22 Bin TL bir reklam bedeli ödenmiştir. Burada faturası, yine aynı şekilde bir dergi yapan arkadaşımızın OSB’yi tanıtmasından dolayı Birsen Akça ismine de 12  Bin TL bedel ödenmiştir.  Kanal 78’e de 50 Bin TL

Şimdi birileri iyi bir şey yaptığı zaman, geldiği zaman olmaz falan da denmemiş. Ama hiçbir şey yapmadan da biz de para isteriz, diye ortaya çıkılmaz. Biz de şunları yapacağız diye bir mantıkla gelinmesi gerekiyor.

OSB herhangi bir gazeteciye  ofis alacak veya herhangi bir  gazetecinin cebine 15 Bin TL koyacak bir kurum değildir. Öyle peşkeş çekilecek bir kurum değildir. Bu paralardan bir kuruşu dahi peşkeş çekilmemiştir.