Karabük Valisi Fuat Gürel, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeni ile Karabük Basını ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. Karabük Basınının sorunlarının konuşulduğu programda Vali Gürel ve AK Parti Karabük milletvekilleri basın emekçilerinin gününü kutladı.  Karabük Polisevi'nde düzenlenen programda gazeteciliğin ve basın sektörünün sorunları ele alındı. Programa Karabük Valisi Fuat Gürel, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, Derin TV Yönetim Kurulu Başkanı Sait Alıcı, cemiyet başkanları, ajans muhabirleri ve Karabük Basını katıldı. Basının önde gelen isimlerinin basın o k yaşadığı problemleri ele aldığı programda Karabük Valisi Fuat Gürel teknolojinin gelişmesi ile basın hayatının daha da zorlaştığını ifade etti. Basın sektörünün yaşadığı ekonomik sıkıntılardan haberdar oldukları belirten Gürel Karabük Basınının ilkeli, kişi hak ve hürriyetlerine ilkelerine göre haber yapmasından mutluluk duyduklarını vurguladı. 10 Ocak'ın aynı zaman idareciler günü olduğuna dikkat çeken Fuat Gürel gazeteciler ile kader arkadaşı olduklarını vurguladı.

"Karabük Basınından Yapıcı Eleştiriler Gördük"

AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal ise yaptığı açıklamada gazetecilik mesleğinin zorluğunun farkında olduğunu ifade etti. Gazetecilik mesleğinin sürekli yenilik isteyen bir meslek olduğunu vurgulayan Ünal 24 saat mesai harcamak durumunda olan bir sektör olduğunu ifade etti. AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal Karabük Basınından yapıcı eleştiriler gördüklerini beyan ederek Karabük Basınına bu açıdan teşekkür ettiğini vurguladı.

"Yapılan Görev Memleket Hizmetidir"

AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş ise yaptığı açıklamada gazetecilik mesleğinin bir memleket hizmeti olduğunu ifade etti. Güneş açıklamasının devamında gazeteciliğin halkımız adına önemli bir görev olduğunu ve basın camiasının siyasetçilerin hem gözü hem kulağı olduğunu vurguladı.