70. Acil Çağrı Merkezi’nin  açılışı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımı gerçekleştirildi. Soylu açılışın ardından yapılan ilk çağrıyı karşıladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 112 Acil Çağrı Günü'nde 70. merkez olan Karabük Acil Çağrı Merkezi'nin açılışını gerçekleştirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açılışta yaptığı konuşmada 2020 yılında alınan asılsız ihbarların gerçek ihbarlardan fazla olduğuna dikkat çekti. Bakan Soylu, "2020 yılında toplam 59 milyon 500 bin gereksiz ve asılsız çağrı aldık. Peki bunun yanında imdat isteyenlere, aman dileyenlerin toplam çağrı sayısı 29 milyon 800 bin. İki asılsız ve gereksiz çağrı bir doğru çağrı. Bu rakam büyük bir rakam. Burada herkesten çok büyük bir katkı ve destek beklediğimizi de ifade etmek isterim" diye konuştu.

“Tüm Çağrılar 112 Numarası İle Tek Çatı Altında Hizmete Alındı”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Avrupa Birliği müktesebatına uygun bir şekilde adım attıklarını ifade ederek tüm çağrıların 112 numarası ile tek çatı altında hizmete alındığını söyledi. Bakan Soylu, "Emniyet teşkilatımız, hem jandarma hem sağlık teşkilatımız, hem orman teşkilatımız, itfaiye teşkilatımızı bunun yanında diğer acil çağrı merkezlerimizin çağrı karşılayıcılarının bulunduğu bir merkez. Şu anda ülkemizde 155, 156, 157 gibi birçok sahip birimlerin acil çağrı numaralarını tek çağrı numarası adı altında topluyoruz. Biz bu işlemi 2009 yılında Antalya, ardından da Burdur ilinde başladık. Ve 2016 yılına kadar da toplam 24 ili kendi vilayetlerinde 112 çağrı adı altında topladık. O tarihten itibaren tekrar Avrupa müktesebatına uygun bir şekilde bir adım daha attık.” Dedi.

“81 İlde 112 Numarası Adı Altında Tüm Acil Çağrıları Toplamayı Hedefliyoruz”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklamalarının devamında ülke genelinde tüm acil çağrıları bir merkez toplayı hedeflediklerini vurguladı. Avrupa standartlarına uygun bir çağrı merkezi oluşturulduğuna da dikkat çeken Soylu Karabük’ün bu kapsamda 70. Merkez olduğunu söyledi. Bakan Soylu; “81 vilayette 112 numarası adı altında tüm acil çağrıları toplamayı hedefliyoruz. Karabük'ün anlamı biz bugün 70. vilayetimizi Karabük'te 112 numarası adı altında tüm acil çağrılar için hizmete alıyoruz. Burada özellikle yeni bir hamle daha yaptık. Eğer her ilde kendi veri merkezini oluşturmuş olsaydık. Yaklaşık 20 katlık bir maliyetle karşı karşıya kalacaktık. Oysa 24 çağrı merkezinden sonra şöyle bir karar aldık. Bunu bulut sistemine çıkarttık. Her ile kendi veri merkezini yapmadık. Hem maliyetten hem insan kaynağından iyi bir şekilde kaçındık. Maliyetini azaltıp hem de yatırımımızı da efektif bir hale getirdik. Teknoloji ile bunu bütünleştirme imkanına sahip olduk. Şunu ifade etmek gerekir ki 112 önce acil çağrı elemanlarımız bu çağrıları karşılıyor. Çağrıyı gönderen ve bir acil durumu olan vatandaşımızın hemen telefonundan eğer tespit edilebiliyorsa hem konumu hem de aynı zamanda adı soyadı tespit edilip ilgili bölüme hemen aktarılıyor. Burada da saniyelerle yarışan bir sisteme sahip olduğumuzu ifade etmek istiyorum" dedi.

"Dünyanın Birçok Yerinde Ödül Almış Yerli Ve Milli Yazılım"

112 yeni nesil akıllı çağrı yazılımının dünyanın birçok yerinde ödül alan yerli ve milli bir yazılım olduğunun altını çizen Bakan Soylu, şöyle devam etti: "Sistemimizin bir özelliği de 112 yeni nesil akıllı çağrı yazılımıyla yerli ve milli bir çağrı yazılımıyla dünyanın birçok yerinde ödül almış bir yazılımla karşı karşıya kaldığımızdır. Bu da ayrı bir övünç kaynağımızdır. Bunun nedeni de şudur. Burada bulunan bütün kurum çağrıların ne zaman geldiği, hangi aralıkla geldiği, bir kaza olmuşsa bu kazaların oluş yerinin analizi veya bir ambulans gidecekse nereye ne kadar zaman içerisinde vardığı ve ne kadar zaman içerisinde varması gerektiği ve müdahalenin ne zaman olduğu, eğer orman yangınıysa bölgelerin hangi bölgeler olduğunu ifade edebilen, analiz yapma kabiliyetine sahip ve ilgili kurumları hem de bizleri tedbir almaya sevk eden akıllı nesil bir çağrı sistemimiz var.” Şeklinde konuştu.

“Bir Modelleme Daha Yapıyoruz”

2018 yılı sonu ve 2019 yılı başında devreye aldığımız e-çağrı sistemi şu ana kadar da yaklaşık bu konuda 16 bin çağrı aldık. Eğer arabanız kaza yapar. E-çağrı sistemi varsa otomatik o k devreye girer. 112'yi arar. O arabanın imdadına koşabilecek acil çağrı elemanlarımızı oraya göndeririz. Bu da dünyada birçok yerde olmayan bizde olan ve bunun yanı sırada dünyada olan yerlerde de akıllı nesil yazılımla beraber kullandığımız elektronik sistemdir. Bunun yanı sıra inşallah bir modelleme daha yapıyoruz. Bu yılın sonuna yetiştireceğiz. Allah muhafaza bir ilimizde deprem oldu veya afetle karşı karşıya kaldık. Ya da bir ilimizde siber saldırı ile karşı karşıya kaldık. Bu ili yedekleyeceğimiz yeni bir merkez daha oluşturuyoruz. Hem onu başka illere yöneltebiliriz. Hem de bu konularda yeni bir merkezi oluşturabilecek onu aktarabilecek. Vatandaşlarımızın 112'ye ulaşmaya çalıştığında hemen onu başka bir merkeze yedekleyebileceğimiz sistemi daha oluşturduğumuzu ifade etmek isterim." Dedi. Açlılış törenine, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile beraber, Karabük Valisi Fuat Gürel, AK Parti Karabük Milletvekilleri Niyazi Güneş ve Cumhur Ünal, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili katıldı.