2021 yılının Karabüklü kadınları ilimizi başarılı bir şekilde temsil etti. Peki 2021 yılında Karabük'te öne hangi isimler çıktı? Karabük Derin Haber o k 2021 yılının en başarılı Karabüklü kadınlarını sizler için derledik.  Zorlu bir yılı acısı ve tatlısı ile geride bıraktık. Koskoca bir yıl boyunca ilimizde ve bölgemizde önemli gelişmeleri de sizler için takip ederek yorumladık. 2021 yılında ilimizi bölgemizde, ülkemizde ve ulus rası arenada başarılı bir şekilde temsil eden kadınlarımız aynı zamanda birçok kişiye de ilham kaynağı oldu. Karabük Derin Haber o k 2021 yılının en başarılı  Karabüklü kadınlarını sizler için derledik.

Ayşe Çınar

Karabük Yerel basınında önemli çalışmalar gerçekleştiren Ayşe Çınar kariyerine Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde devam etti. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde milletvekilleri Salim Uslu, Öznur Çalık ve kısa bir dönem Niyazi Güneş'in danışmanlığını yapan Ayşe Çınar çalışma hayatına Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı'nda devam ediyor. Basın camiasının ve cemiyet hayatının sevilen ismi Ayşe Çınar şuanda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in Protokol Müdürlüğü'nü yapıyor.

Ebru Çam

13 yaşında doktorun yaptığı hatalı iğne sonucunda engelli kalan 25 yaşındaki Ebru Çam kararlı ve cesur duruşu ile birçok kadına ve engelli vatandaşımıza örnek olan isimlerin başında geliyor. Namağlup şampiyon olan ve Avrupa yolunda, Tekerlekli Sandalye 1. liginde başarılı bir şekilde yoluna devam eden Demir Kartal Gençlik ve Spor Kulübünün önemli oyuncularından olan Ebru Çam ilimizi ulusal ve ulus rası arenada başarılı bir şekilde temsil ediyor. Aynı zamanda Tekerlekli Sandalye Kadınlar Mili Takımına seçilen başarılı sporcu Karabük'te 2021 yılına damga vuran kadınların arasında yer alıyor. Centilmen ve sportmen duruşu ile kadın örnek olan Karabük Üniversitesi öğrencisi Ebru Çam engelli vatandaşlarımızı ise spora teşvik etmek için elinden geleni yapıyor.

Prof. Dr. Elif Çepni

Akademik alanda ilimize ve ülkemizi başarılı bir şekilde temsil eden Prof. Dr. Elif Çepni Karabük Üniversitesi'nin tanıtılması içinde önemli çalışmalar gerçekleştiriyor. Aynı zamanda İşletme Fakültesi Dekanı olan Prof. Dr. Elif Çepni Dünya Sanat ve Bilim Akademisi “En üst düzey üyesi” seçildi. Elif Çepni, 2017'den beri üyesi olduğu ve Üyelerle İletişim Komisyonu Başkanlığı görevini sürdürüyordu. Çepni, yürüttüğü bilimsel yayınlar, iştirak ettiği ulus rası toplantılar ve insanlığın ortak sorunlarına çözüm konusundaki önderliği nedeniyle Dünya Sanat ve Bilim Akademisinde görev alıyor. Dünya Sanat ve Bilim Akademisi de BM ve Unesco ile birlikte çalışan, hukuk, tıp, ekonomi, beşeri bilimler gibi pek çok bilimsel alanlardaki çalışma destek verirken Nobel ödülü alan 30 üyesi bulunuyor.

Elif Güneri

  İlimizin başarılı sporcularının önde gelen isimlerinden olan bir diğer isim ise Avrupa Boks Şampiyonu Elif Güneri. Aynı zaman da ilimizde Beden Eğitimi öğretmenliği yapan Elif Güneri altın madalyalarına 2021 yılında bir yenisini daha ekledi. Daha önce dünya ikincisi ve Avrupa şampiyonu olan Elif Güneri Eylül ayında Zonguldak'ta düzenlenen Türkiye Şampiyonası'nda altın madalyanın sahibi oldu. İlimizi ulusal ve ulus rası arenada başarılı bir şekilde temsil eden Elif Güneri bununla beraber elde ettiği başarılar ve sportmen duruşu ile öğrencilerine de örnek oluyor.

Elif Köse

2019 yerel seçimlerinde Safranboluluların çoğunluğunun oyunu a k Safranbolu ve Karabük'ün ilk kadın belediye başkanı olmayı başardı. Bununla beraber özellikle 2021 yılında zaman zaman AK Parti'nin ve belli kesimlerin eleştirildiği isimlerin önünde gelen Elif Köse sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde çalışmalarını sürdürmeye devam edeceklerini vurguluyor. Safranbolu'da önemli projelere imza atan Başkan Köse 22. Altın Safran Belgesel Film Festivali ile Karabüklülerin takdirini kazandı. Başkan Köse sosyal projeleri ile özellikle ev ve köy hanımlarının gözde isimlerinden biri haline geldi.  Her ne kadar birçok vatandaş tarafından eleştirilse de Safranbolu'da önemli destek gören Elif Köse yaptığı çalışmalar ve açıklamalarla 2021 yılına damga vuran isimlerin arasında yer alıyor. Topuklu Efe lakabı ile anılan Başkan Elif Köse kimi kesimler tarafından geleceğin milletvekili o k görülüyor.

Huriye Kayabaşı ÖZENER

1976 yılında Karabük’te dünyaya gelen Huriye Kayabaşı Özener ilimizi başarılı bir şekilde temsil eden kadın girişimcilerin arasında yer alıyor. İlimize olan desteğini her platformda gösteren Özener Patent Yönetim Başkanı Huriye Özener bununla beraber ilimizi temsil eden derneklere verdiği desteklerle tanınıyor. Kariyerinde sınai mülkiyet hakları kapsamında danışmanlık yapan Hüriye Kayabaşı Özener Türkiye’de Coğrafi işaretler alanında yapmış olduğu çalışmalarla, coğrafi işaretlerin bölgesel, ulusal ve ulus rası sürdürülebilirliğinin yanı sıra ekonomiye sağlamış olduğu faydalarına dikkat çekmekte öncülük ediyor.  Özener Ulus rası Coğrafi İşaretler Araştırma Ağı (OriGIn) in üyesi olup aynı zamanda ağın ihtisas hukuk firmaları arasında Türkiye’yi temsil ediyor.

Kübra Kurtoğlu

Bürokrasi alanında ilimizi başarılı bir şekilde temsil eden isimlerin arasında gelen Kübra Kurtoğlu Vali yardımcılığının ardından kaymakamlık görevini başarılı bir şekilde devam ediyor. Şuanda Çankırı'nın Atkaracalar ilçesinde kaymakamlık görevini sürdüren Kurtoğlu'nun ilerleyen zamanlarda daha da yükseleceği ifade ediliyor. İçişleri Bakanlığı'nın başarılı kadın kaymakamlarından olan Kurtoğlu geçtiğimiz günlerde MHP eski Grup Başkanvekili ve eski Ulaştırma Bakanı Oktay Vural’ın oğlu Oğuz Vural ile sade bir törenle nişanlandı.  

Pınar Baylan Özcan

Lüksü ve zamansızlığı bir arada sunduğu projelerin tasarımcısı Işık Mimarlık’ın Kurucusu ve Baylan Grup Yönetim Kurulu Üyesi İç Mimar Pınar Özcan ilimizi ve bölgemizi başarılı şekilde temsil ediyor. İstihdam alanında ilimize katkı sağlayan Özcan bununla beraber mimarlık şirketi ile ülkemizin mimarisine önemli katkı sağlıyor. Ankara'da ve İstanbul'da çalışmalarını başarılı bir şekilde sürdüren Pınar Baylan Özcan önümüzdeki yıllarda yurtdışına yatırım yapmayı planlıyor.

Rumeysa Gelgi

2014 yılında 2 metre 13 santimetrelik boyuyla “Dünyanın 18 Yaş Altı En Uzun Boylu Genç Kızı” o k Guinness Rekorlar Kitabı’na giren Rumeysa Gelgi bu senede rekorlar kitabına girmeyi başardı. 2 metre 15 santimetre boyuyla Dünyanın En Uzun Boylu Kadını”  olan Gelgi farklı görünüşlerin sorun olmadığını bunu avantaja çevirmenin önemli olduğunu vurguluyor. İlimizi Guinness Rekorlar Kitabı'na girerek ikinci kez temsil eden Rumeysa Gelgi aynı zamanda web ön yüz geliştiricisi.

Saime Öksüzoğlu

Karabük'ün son zamanlarda konuşulan isimlerin başında AK Part Karabük Kadın Kolları Başkanı Saime Öksüzoğlu geliyor. Kadın kolları o k çeşitli etkinliklere imza atan Saime Öksüzoğlu'nun 2023 seçimlerinde milletvekili adayı olacağı ve bu nedenle çalışmalarına hız verdiği ileri sürülüyor. Öte yandan şuana kadar Öksüzoğlu'ndan bu konuda net bir açıklama gelmedi. Üç dönemdir AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı görevini başarılı bir şekilde sürdüren Saime Öksüzoğlu 27 Eylül'de düzenlen Kadınlar Büyük Türkiye yolunda etkinliği ile gündeme geldi.  Karabüklü kadın girişimcilerin başarılarının anlatıldığı program birçok kadına ilham ve motivasyon kaynağı oldu.  2021 yılına damga vuran isimlerin arasında yer alan Öksüzoğlu 2021 yılında konuşulan isimlerin arasında yer almayı başardı.

Sevgi Yiğit

  İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi olan Sevgi Yiğit 2021 yılına damga vuran isimlerin arasında yer alıyor. Aslen Eflanili olan Sevgi Yiğit Medipol Eğitim ve Sağlık Grubu'nda yönetici o k görev yapıyor. Bununla beraber Mart 2021 yılında yapılan AK Parti 7. Olağan Kongresi'nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'na (MKYK) seçildi. Sevgi Yiğit siyaset arenasında ilimizi başarılı şekilde temsil eden nadir isimlerin arasında yer alıyor.

Prof. Dr. Yasemin Karakaşoğlu

Almanya Cumhurbaşkanı tarafından "Üstün Hizmet Madalyası alan Prof. Dr. Yasemin Karakaşoğlu ilimizi ve ülkemizi Almanya'da başarılı bir şekilde temsil eden isimlerin arasında yer alıyor. Bremen Üniversitesi'nde kürsüsü olan Karakaşoğlu'nun özellikle Göç toplumu konusunda önemli çalışmaları bulunuyor. Karabük'te belli bir süre eğitim aldıktan sonra Almanya'da hayatını devam ettiren Yasemin Karakaşoğlu'nun üstün hizmet madalyasına layık görülmesinde göç toplumu üzerine yaptığı çalışmalar önemli rol oynuyor.

Av. Yasemin Karakaş İnceoğlu

Karabük Ticaret Lisesi'nin haşarı majörü Yasemin Karakaş, Hukuk Fakültesini kazandı. Başarılı bir eğitim dönemi sonrası İzmir’e yerleşti. İzmir Barosuna bağlı o k serbest avukatlık yapmaya başladı. Geçen başarılı iş yaşamı içerisinde aranan bir hukuk insanı olmaya başladı. Ülkemize damga vurmuş balyoz davaları gibi bir çok önemli olayda müvekkillerini savunan avukat oldu. Şimdi yanında çalışan birçok avukat arkadaşı ile birlikte İzmir’in en önemli hukuk bürolarından birisinin sahibi. Karabük'ün yüzünü güldüren kadınlar isimli haberimizde isimler alfabetik sıraya göre yazılmıştır. Listeye alamadığımız birçok ismin olduğunun farkındayız. İnsanlık için mücadele eden, hayatımızı güzelleştirmek için çabalayan başta annelerimiz ve öğretmenlerimiz olmak üzere tüm kadınların yeni yılını kutluyoruz. Karabük Derin Haber o k hazırladığımız haberimizi Halk Ozanı Büyük Üstat Neşet Ertaş'ın sözü ile sonlandırıyoruz; "Kadınlar insandır, biz erkekler ise insanoğlu..."