Antalya'da düzenlenen 2022 Türkiye Wushu Kung Fu  Şampiyonası Karabüklü öğrencilerin başarıları ile sonuçlandı. Düzenlenen şampiyonadan Karabüklü öğrenciler madalyalarla döndü. Müsabakalarda abi kardeşin madalya kazanması ilimizi ayrıca gururlandırdı.  Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş'ın her açıklamasında vurguladığı sportif ve kültürel başarı Karabüklü öğrenciler bir yenisini daha ekledi. Son zamanlarda düzenlenen spor müsabakalarında adından söz ettiren ilimiz son o k Antalya'da düzenlenen 2022 Türkiye Wushu Kung Fu Şampiyonası müsabakalarından başarı ile döndü. Müsabalalarda ilimizi temsil eden abi kardeş ilimize madalya ile döndü. Düzenlenen müsabakalarda İlkokul öğrencisi Irmak Taşbaş Türkiye şampiyonu olurken ağabeyi Arda Cemal Taşbaş Türkiye 3.'sü olmayı başardı. Bununla beraber Ortaokul öğrencisi Emirhan Başdağ'da ilimize bronz madalya ile dönerek önemli bir başarıya imza attı. 5-16 Şubat 2022 tarihleri arasında Antalya'da düzenlenen 2022 Türkiye Wushu Kung Fu Minikler-Yıldızlar- Gençler -Büyükler ve Veteranlar Şampiyonası'nda abi kardeşin ilimize madalya kazandırması ilimizi ayrıca gururlandırdı.

2022 Türkiye Wushu Kung Fu Şampiyonası Wushu Sanda Branşı Light dalında Şehit Nurettin Seki İlkokulu öğrencisi Irmak Taşbaş Türkiye Şampiyonu oldu. Wushu Sanda Branşı da ise ağabeyi Yavuz Sultan Selim Ortaokulu Öğrencisi Arda Cemal Taşbaş ise Türkiye 3.sü, yine Wushu Sanda Light dalında Bostanbükü Ortaokulu Öğrencisi Emirhan Başdağ Türkiye 3.sü oldu.

"Elde Edilen Başarılar Bizleri Oldukça Mutlu Ediyor"

İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, göstermiş olduğu başarıdan dolayı öğrencileri ve bu başarıda emeği geçenleri tebrik etti.

Nevzat Akbaş: "Eğitimin ana amacı kendini ve yeteneklerini bilen, hedefi olan ve yaşının gerektirdiği olgunluğu gösterebilen insan yetiştirmektir. Türkiye genelinde düzenlenen sportif alanda çeşitli müsabaka İlimizden, okullarımızdan katılım sağlanması bizleri oldukça mutlu ediyor. Ulusal ve Ulus rası düzenlenen çeşitli yarışmalarda katılımın olmasını önemsiyoruz. Özveriyle müsabaka hazırlanan öğrencilerimiz bu yarışmalarda ilimizi en iyi şekilde temsil ediyor ve bunun sonucunda ise Türkiye ve Dünya dereceleri elde ediyoruz. Bu manada gerek beden eğitimi öğretmenlerimiz ve gerekse antrenörlerimizin öğrencilerimizi ne kadar disiplinli ve doğru çalıştırdığını görüyoruz ve bununda meyvelerini topluyoruz." diyerek öğrencilerin ailelerini de tebrik etti.