Karabük Belediyesi 5000 Evler Emekliler Evi düzenlenen tören ile hizmete açıldı.

Açılış törenine başta Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili olmak üzere, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Cenk Gedikoğlu, Emekliler Derneği Karabük Şube Başkanı Celal Bulut, muhtarlar, çok sayıda davetli ve mahalle sakinleri katıldı. 

Açılış töreninde bir konuşma yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, “Herkes kendine göre bir şeyler anlatıp, konuşuyor. Üst üste projeler yapıp, yalanları ortaya koyuyorlar. Biz yapınca ilk önce bunu oy için yaptı diyorlar. Ama arkasından kendileri de yapmaya yelteniyorlar. Emeklilerimizle ilgili iki tane projeyi hayata geçirdik. Hepsi deli oldu. Emeklilerimize ulaşım ve su bedava dedik. Hayır yapamazsın, yasaya aykırı dediler. Şimdi bakıyoruz, hepsi bu vaatlerde bulunuyor. Biz dedik ki Türkiye sesimizi duyuyor. Ki bu konuyu yarın Genel Başkan Yardımcımıza da ileteceğiz.

Emeklilerimizin maaşları asgari ücret seviyesine çıkıncaya kadar, emeklilerimize su ve ulaşım bedava olacaktır. Bakan Üstüne Bakan getiriyorlar. Korkuları zaten seçimi kazanamayacak olmalarıdır. Yarında benim hemşehrim olan bakan geliyor. Gelen Bakanlara da yalan söyletmeye çalışıyorlar. Ulaştırma Bakanını getirdiler. Demir Yollarının protokolü Belediyenin Ulaştırma Bakanın söyleyecek bir şeyi yok ki. Zorluyorlar Bakana Yalan söyle diye. Şimdi benim hemşehrimide yalana zorlayacaklar. Araç çayı için burada su toplayacağız diye. Devlet Su İşleri bana yazı vermiş. Burada yüksek sel taşkını olduğu için, böyle bir şeye izin veremeyiz diye. Verin izini 3 ayda yapayım, 4 ayda değil. İzini nasıl verecek ben onu merak ediyorum” dedi.

Yapılan duanın ardından, açılış kurdelesinin kesilmesin ile Karabük Belediyesi 5000 Evler Emekliler Evinin açılışı gerçekleştirildi.