CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır Karabük'ün ülke gündemi ile ilgili basın açıklamasında bulundu. Başkan Çakır Yenice ve Bölgemizde yaşanan sel felaketi öncesinde gerekli önlemlerin alınmadığını ileri sürerek eleştirilerde bulundu. 

CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır açıklamasının devamında ilimizde yaşanan sel ve KARDEMİR kavşak Projesi, sağlık sorunları, Eskipazar devlet hastanesi konularına değindi.

CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır basın toplantısında şu sözlere yer verdi;

” Boşaltılan yan yatan bina baktığımızda derenin yataklarının köprü altlarının temizlenmemesi yüzünden olduğunu gördük, her sene yaşanan sel de dünya harcama yaptıklarını söylüyorlar geçen sene sadece Kastamonu’da 5.2 milyar TL zarar olduğu söylendi.

Bakıyorsunuz bu senede aynı ve 4 milyarı aşkın rakamlar konuşuluyor, yani bir yılda bile hiçbir ilerleme kaydedilmemiş, niye önlemler alınmaz, dere yatakları neden temizlenmez? hep uyardık Yenice de bir orman deposu yapılmıştı Allah’tan tomruklar harekete geçmedi yoksa facia yaşanacaktı, Orman deposu yeri dere yatağında olur mu? bu sefer direkten döndük,” dedi

Çakır konuşmalarının devamında; ” Enflasyon rakamları açıklandı 42.35 o k, asgari ücrete %29 zam anca yapıldı, Emeklilere verilen 6 aylık enflasyon farkı verildi, yani bir cepten alındı diğer cepten verilmeye çalışıldı” dedi.

"Söz Veriyorlar Sonuç Yok"

CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır açıklamasının devamında;” Randevu sorununu çözemedik, 182 den randevu alınamıyor, yetkili birimlere soruyoruz, çözüyoruz deniyor ama hiç bir çözüm bulunmuyor, Eskipazar Devlet hastanesi önünde Bakan Kurum Sağlık Balanı ile de görüştü, halen çözüm yok, orası hastane olacak mı, güçlendirilecek mi sorumluları hakkında ne yapıldı? soruşturma yapıldı mı , Düzçam Göleti yapıldı israf,” açıklamalarında bulundu

Çakır “Yenice ve Eflâni de doğal gaz konusunda sıkıntı yaşıyoruz, sürekli söz veriyorlar sonuç yok, bunlar bu doğal gaz sorununu çözemez bunlar gider biz geliriz ve çözeriz” ifadelerine yer verdi

Bayram arifesinde su saatlerinin değiştirildiğinden bahseden çakır; ” 855 TL su saatleri değiştirme başladı, zamanlaması son derece yanlış, bayramda zaten bir sıkıntı var,” dedi.