55 Yaşındaki Nuray Pakatcı sosyal medya oluşturduğu "Nuraylar" platformuyla bütün Nurayları biraya getirmeyi hedefliyor. Bugüne kadar Karabük'ten de katılım sağlanan platformda 881 Nuray bir araya geldi.  Türkiye de ilginç bir projeye imza atan Nuray Pakatcı gerçekleştirmiş olduğu proje ile adaşlık anlayışına yeni bir bakış açısı getirdi. Bütün "Nuray"ları bir araya getiren Pakatcı amacının adaşları arasında arkadaşlık kurmak ve ortak paylaşımlarda bulunmak olduğunu ifade etti. Bir yıl önce başlattığı "Nuraylar" platformu ile yurt dışına kadar ulaşmayı başaran Nuray Pakatcı Guinness Rekorlar Kitabına girmek içinde başvuru yaptı. Denizli’de inşaat mühendisi bir çocuk annesi 55 yaşındaki Nuray Pakatcı, kendisiyle aynı ismi taşıyanlarla platformda bir araya gelmek için 1 yıl önce sosyal medya üzerinden ‘Nuray’lar’ platformunu kurdu. Bir yıl önce kurulumu tamamlanan platforma 6’sı erkek en genci 10 yaşında toplam 881 Nuray üye oldu.

"Türkiye'de 105 Bin Nuray Var"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Nuray Pakatcı; "Toplamda Türkiye nüfusuna kayıtlı 2018 istatistiklerine göre 105 bin 875 Nuray var. Bizim ilk hedefimiz şöyle bir sloganla çıktık ‘Birdik bin olduk’. İlk hedefimiz bin olabilmek, olacağımızı da tahmin ediyorum. Çünkü Nuray’ların enerjisi gerçekten çok yüksek ve paylaşımcı, kucaklayıcı, birleştirici hepsi benim klonlanmış halim gibiydi.

Karabük'te Kaç Nuray Var

Ülkenin bir çok yerinden "Nuray" platformuna katılım sağlanırken Karabük'ten platforma kaç Nuray'ın katıldığı merak konusu oldu. Nuraylar Kurucusu Nuray Pakatcı'nın yaptığı açıklamaya göre Karabük'ten söz konusu platforma 12 Nuray katılmış. Öte yandan oluşturulan "Nuraylar" Platformu akıl "Leyla ile Mecnun" dizisini getirdi. Hatırlanacağı üzere dizinin bir bölümünde ülkede "Orhan" kıtlığı yaşandığı için "Orhanlar" kaçırı k bir depoda tutuluyordu.