AK Parti Karabük Milletvekilileri Cumhur Ünal, Niyazi Güneş, İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen, AK Parti Karabük İl Başkanı Av. İsmail Altınöz ve yönetimi Esentepe Öğretmenevi’nde Karabük basını ile bir araya gelerek gündem ve yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu.  Programda açılış konuşmasını yapan İl Başkanı İsmail Altınöz meclisin tatilde olduğunu hatırlatarak bu süreçte milletvekilleri ile birlikte Karabük esnafı ve vatandaşlarla bir araya geldiklerini ifade etti. Konuşmasının devamında ülkemizin belli noktalarında gerçekleşen orman yangınlarına da değinen Başkan Altınöz yangınların bir kısmının doğal olaylarla bir kısmının ise kundaklama ile olduğunu iddia ederek suçluların bir an önce yakalanıp cezalandırılacağını belirtti. Altınöz ilimizde gerçekleşen orman yangınına da değinerek yangının kontrol altına alınmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Son o k pandemi döneminde AK Parti ve hükümet o k yapılan yardımlar hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Altınöz muhalefetten yapılan eleştirilere de tepki gösterdi. 

“Evladiyelik Yol Yapıyoruz” 

AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş ise yaptığı açıklama da orman yangınlarına değinerek ülkemizin güçlü olduğunu ve bu badirelerden de başarılı ile çıkabileceğini belirtti. Konuşmasının devamında ilimizde çıkan yangın da değinin Güneş yangın bölgesini gezdiklerini ve yangınla ilgili soruşturmanın devam ettiğini söyledi. Meclis çalışmaları hakkında da bilgiler veren Niyazi Güneş ilimize yapılan yatırımları yakından takip ettiklerini vurguladı.  KÖYDES projesi ile yapılan yol çalışmalarına değinen AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş, yapılan yolların Avrupa standartlarına uygun olduğunu aktararak “Evladiyelik yol yapıyoruz” ifadelerini kullandı. 

KARDEMİR Kavşak Projesi'nde Son Durum” 

Yatırım çalışmaları hakkında KARDEMİR Kavşak Projesine de değinen Güneş kavşakla ilgili çalışmaların tamamlandığını fakat Endüstri Meslek Lisesi'ne bağlı atölyenin proje kapsamında yıkılması gerektiğini ifade ederek Milli Eğitim Bakanlığı’nın söz konusu yıkıma izin vermediğini açıkladı. Sürecin ardından binada deprem riskinin tespiti ile ilgili rapor hazırlandığını vurgulayan Niyazi Güneş deprem raporunun sonuçlarına göre çalışmaların yeniden değerlendirileceğini kaydetti.  AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş konuşmasının devamında; “ Bizim için Kardemir Kavşağı önemli gündemimiz haline geldi. Karabük'ün trafik sorunu çözülmesi gerekiyor. Yapılması gereken zor bir işti. Bunlar başarıldı. Yaşanan sıkıntıları kendi aramızda çözeceğiz” ifadelerini kullandı.. 

“Cumhur Ünal Müjdeyi Verdi; Karçel Eskipazar OSB’ye Taşınıyor” 

AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal ise orman yangınları hakkında açıklamalarda bulunarak yangın bölgelerinde bulunmadan sosyal medyadan eleştirilerde bulunan tepki gösterdi. Yangının ciddi bir felaket olduğunun altını çizen Ünal ilimizde ve ülkemizde çıkan orman yangınları ile mücadele eden herkese teşekkür etti.  Konuşmasının devamında Eskipazar OSB’de yapılan çalışmalar hakkında bilgiler veren Cumhur Ünal kamulaştırma ile ilgili bir sorun olmadığını fakat miras kalmış alanlarlarda teknik sıkıntılar yaşadıklarını ifade etti. Eskipazar OSB ile ilgili görüşmelerin devam ettiğini ifade eden Cumhur Ünal KARDEMİR’e bağlı Karçel’in OSB’ye taşınacağını söyledi. Eskipazar OSB’nin tamamlanmasının ardından bölgemize ve ilimize önemli istihdam sağlayacağının altını çizen Ünal bölge de yapılan çalışmaları yakından takip edeceklerini belirtti.  Açıklamalarında ilimize ve ilçelere yapılan sağlık yatırımları hakkında da bilgiler veren veren Cumhur Ünal Eskipazar Devlet Hastanesi ile ilgili kesin kararın çeşitli incelemelerin ardından hazırlanan rapora açıklanacağını ifade etti. Bununla beraber Ovacık be Safranbolu yapılan salık yatırımlarının devam ettiğini beyan eden Ünal il ve ilçelerde yapılacak olan hükümet konakları ve adalet sarayları ile ilgili çalışmaların devam edeceğini hatırlattı. 

“Bağcıyı Dövmenin Anlamı Yok” 

AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal toplantıda açık artırmayla satılacak olan Soğuksu Mahallesi’nde bulunan yurt binası hakkında da açıklamalarda bulundu. Ünal yıllardır boş kalan binanın değerlendirilmesi için çeşitli çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak binanın satılmasını eleştirenlere tepki gösterdi.  Cumhur Ünal Çözüm için gelen varsa gelsin diyerek “Bağcıyı dövmenin anlamı yok” ifadelerini kullandı. 

İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen KÖYDES Projeleri Hakkında Bİlgiler Verdi

İl Genel Meclisi Başkanı Ahmet Sözen ise KÖYDES ödenekleri hakkında bilgiler verdi. Ödenekler kapsamında çalışmaların devam ettiğini belirten Sözen  İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi o k belirlenen hedeflere ulaşıldığını vurguladı.  CHP İl Başkanı Abdullah Çakır’ın eleştirine de cevap veren Ahmet Sözen asfalt çalışmalarına bayramdan önce başladıklarını söyledi.