Ak Parti'de yerel seçimler öncesi yenilenme hareketi devam ediyor.  İl Yönetiminin yenilenmesi ardından merkez, Yenice ve Eflani İlçe Başkanları değişmişti. Son olarak ta Kadın Kolları İl Başkanı Saime Öksüzoğlu istifa etmişti.

Ak Parti'de bir yandan 7 Ekim de yapılacak olağan genel kurul çalışmaları sürerken bir yandan da illerde yenilenme ve değişim devam ediyor.  Geçtiğimiz günlerde Ferhat Salt Ak Parti Karabük İl Başkanı olarak görevlendirilmiş ve il yönetimini oluşturması istenmişti. Uzunca bir süre yapılan çalışmalar sonucu il yönetimi genel merkeze götürülmüş istişareler sonucunda oluşan liste onaylanmıştı.

İl Yönetim Kurulu listesinin onaylanmasının ardından Merkez İlçe Başkanı Özkan Çetinkaya, Yenice İlçe Başkanı Erdal Yirmibeş ve Eflani İlçe Başkanı istifa etmişlerdi. istialar sonrası ise yerlerine yeni başkanlar genel merkez tarafından yönetimlerini oluşturmak üzere görevlendirilmişlerdi.

Bu istifaların bir tanesi de Ak Parti Karabük Kadın Kolarında yaşandı. Başkan Saime Öksüzoğlu çocuklarını gerekçe göstererek istifasını sunmuştu. Her ne kadar Safranbolu Belediye Başkanlığı için aday adayı olacağı gündeme yansımışsa da kendisinden bu konuda bir açıklama yapılmamıştı.

YENİ KADIN KOLLARI BAŞKANI KİM OLACAK

Ak Parti Karabük Kadın Kollarının yeni Karabük İl Başkanının kim olacağı merakla beklenirken bizde bunu en yetkili ağza Genel Başkan Ayşe Keşir'e sorduk. Derin Medya Grubu, Derin Tv ve Karabük Derin Haber Yönetim Kurulu Başkanı Sait Alıcı Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkanı Keşir ile yaptığı görüşmede, Karabük'ün durumunu sordu. Alıcı'nın görüşmede;

"Sayın Genel Başkan Saime Öksüzoğlu'nun istifası sonrası Ak Parti Karabük Kadın Kolları Başkanlığı hala daha boş. Bu konuda bir görevlendirme yapacakmısınız? Herhangi bir isim netleşti mi? Ne zaman yapılacak bu görevlendirme? "

şeklindeki sorusu üzerine aynı zamanda Düzce Milletvekili olan Keşir şu acıklamayı yaptı:

"Henüz bu konuda netleşmiş bir isim yok. Türkiye genelinde kadın kollarımızda bir çok değişiklikler var. Genel Merkezden görevlendirdiğimiz arkadaşlarımız belirli bir çalışma periyodu içinde bu illere giderek çalışmalarını yapıyorlar. Karabük'e de gelecekler. Yeni İl Kadın Kolları Başkanının tespiti için öncelikle temayül yoklaması yapacağız. Yine il içerisinde araştıracağız. Kim daha iyi yapabilirizi çalışacağız. Daha sonra da istişareler sonucu bir ismi görevlendireceğiz. Bu sürec biraz zaman alabilir. Hatta Genel Merkez Genel Kurulundan sonraya da sarkabilir. Bu konuda net bir tarih veremem" dedi.

KÜBRA EKMEKÇİ İSMİ

Öte yandan Saime Öksüzoğlu'nun yerine kimin başkan olacağı zihinlerde düşünülürken iş insanı Kübra Ekmekçi ismi kamuoyunda konuşulmaya başlandı. Geçtiğimiz seçimlerde de milletvekili aday adayı olan Ekmekçi başarılı bir iş insanı olarak dikkat çekiyor. Siyaset ve cemiyet haytındaki aktivitesi ile bir adım öne çıkıyor. Bununla birlikte hükümete yakınlığı ile bilinen Müsiad ın Karabük Şubesi üyesi ve aktif kurulllarında yer alması ise öne çıktığı bir başka nokta.