Ak Parti'de yeniden yapılanma süreci tüm hızıyla devam ediyor. Kadın Kolları Başkanı Öksüzoğlu İstifa Etti, Bilindiği gibi genel merkez tarafından 2024 yılında yapılacak yerel seçimlerde belediye başkan adayı, il genel ve belediye meclis adayı olacak isimlerin parti yönetimlerinden istifa etmeleri istenmişti.

Kadın kolları başkanı Öksüzoğlu çocuklarının geleceğini ve onlarla ilgilenmek için istifa ettiğini belirtti. Ancak siyasi kulislerde Safranbolu Belediye Başkanlığı için aday adayı olacağı sıkça konuşuluyor.

İşte Öksüzoğlu'nun açıklaması;

Hak bildiğim yoldan ayrı gitmedim.
Koğular getirip gıybet etmedim.
Gönüller kırıp can incitmedim 
Bir garip sazımı çaldım giderim.
10 yıldır aktif siyaset hayatımda çeşitli görevlerde bulundum , Kadın Kolları yerel yönetimler başkanlığı , seçim işleri başkanlığı , Ana kademe il yönetimi , İl belediye meclis üyeliği , son olarak da 
6 yıldır onurla ve gururla yürüttüğüm AK Parti il kadın kolları başkanlığı görevimden ayrıldığımı tüm kamuoyuna duyurmak isterim. 
Görevi yürüttüğüm süre zarfında önceliğim; partim ve davam olmuştur. 
Ekibim ile gecemizi gündüzümüze katıp davamız için çalıştığımız herkesin takdiridir. Yaşamın her aşamasında olduğu gibi her güzel şey bir sonla noktalanir. Benim için de  asıl önemli olan  bu sonun güzel olmasıdır. 
Rabbime, bana Genel Başkanımız Sn.Cumhurbaşkanımız gibi Bir dünya lideriyle çalışma fırsatı verdiği için ne kadar şükretsem az. Bu şuurla bulunduğum her yer, yürüttüğüm her görev benim için şerefli bir hizmet yeri olacaktır.
Görev tevdi edilirken ve edildikten sonra beni destekleyen asla yalnız bırakmayan dönemin vekilleri Siyasi büyüğümüz Sn. Mehmet Ali Şahin 'e rahmetli Burhanettin UYSAL ' a Dış ilişkiler başk. Yrd. Sn. Mehmet Ceylan ' a hemşehrim Sn. @Mustafa Ünal 'a 27.Dönem vekillerim Sn. Cumhur ünal ' a Sn. Niyazi Güneş 'e Bana Kadın olarak özgürce siyaset yapmayı ve temsil hakkımı sonuna kadar kullanmami sağlayan önceki dönem başkanım Sn. Lütfiye Selva ÇAM Sn. Ayşe Keşir 'e ve 
Teşkilatıma; Mahalle teşkilatımdan ilçe- belde başkanlarıma, gece geç  saatlere kadar istişare ettiğim ekip arkadaşlarıma, her birisiyle uyum içinde çalıştığımız ilçe-belde belediye ve ana kademe ilçe başkanlarıma, en büyük fedakarlığı yaparak her yerde ve şartta beni destekleyen-tamamlayan kıymetli eşime, Anneme, kayınvalideme , çoğu zaman özel dönemlerine şahitlik edemediğim kendi kendisine  sorumluluk alan yaşı küçük yüreği büyük   Hamza Selim  oğluma, 40 günlük bile değilken seçim çalışmalarına katılmak için yanında olamadığım şimdi de bana ihtiyacı olduğunu çok daha fazla hissettiğim bu yüzden görevimi bırakmak zorunda kaldığım oğullarım Ali Asaf ve Ömer Talha'ma  çok teşekkür ediyorum. 
Bu süreçte bilgi beceri ve eğitim hayatımda kendime , eşime ve aileme daha çok zaman ayıracağım.
İnsan değer verdiği şeylere gözüyle bakar yüreğiyle taşırmış. Davam Partim Yol Arkadaşlarımı yüreğimde en derin sevgi ve saygılarımla tasiyacagimi belirtmek isterim. 
Haklarınızı helal edin, Rabbim aldığımız karardan utandırmasın Allah yar ve yardımcımız olsun.