Ak Parti'de uzunca bir süredir boş olan Karabük Kadın Kolları Başkanlığı için temayül yapılacak.

Karabük Ak Parti Kadın Kolları Başkanlığı için genel merkez tarafından 23 Ekim Pazartesi günü parti il binasında temayül yoklaması yapılacak. Geçtiğimiz Eylül ayında uzunca bir süre il başkanlığını sürdüren Saime Öksüzoğlu çocuklarını öne sürerek istifa etmişti. Bu istifa kimi çevrelerde parti tarafından istifa etmesi istendiği için istifa etti diye yorumlanmıştı. Başka bir taraf ise Safranbolu Belediye Başkanlığı için aday adayı olacağını öne sürmüştü. Öksüzoğlu'nun istifası sonrası Kadın Kolları Karabük İl Yönetiminden Yasemen Görücü vekaleten bu görevi yürütüyordu.

Ak Parti'nin Karabük Kadın Kolları Başkanı'nın kim olacağı merakla beklenirken geçtiğimiz günlerde Derin Tv Yönetim Kurulu Başkanı Sait Alıcı, Kadın Kolları Genel Başkanı. Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ile bir görüşme yapmıştı. Keşir bu görüşmede başkan seçimi için hem teşkilat içi temayül yapılacağı hem de kamuoyu yoklaması yapılacağını bunu da Kadın Kolları genel merkez yöneticilerinden gelen bir ekibin yapacağını belirtti.  Keşir bu yoklamanın büyük ihtimal ile Ak Parti Kongresi'nden sonra olabileceğini iifade etmişti.

Geçen süreçte Başkan Keşir'in dediği oldu.  Geçtiğimiz günlerde yapılan Ak Parti Kongresi sonrası 23 Ekim Pazartesi günü Ak Parti Karabük İl Teşkilat binasında temayül yoklaması yapılacak. Genel Merkez'den gelen yetkililer Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyeseleri ile ilçelerdeki Kadın Kolları Başkanlarına kimin başkan olmasını istedikleri şeklinde temayül yoklaması yapacak.

Ak Parti çevrelerinden edindiğimiz bilgilere göre şu ana kadar iki isim aday olarak ortaya çıktı. Bunlardan birtanesi iş insanı Kübra Ekmekçi. Diğer isim ise şu an vekaleten bu görevi yürüten özel sektör çalışanı Yasemen Görücü.

Şimdi Ak Parti'ye gönül vermiş Karabüklü Ak Kadınlar kendilerine en iyi başkanlık yapacak, partiyi yerel seçimlere en iyi hazırlayacak başkanlarını seçecek.  Öksüzoğlu dönemindeki otoriter yönetim yerine paylaşımcı, birliktelikçi, ötelemeyen bir isim üzerinde tercihde bulunmaları bekleniyor.