Yerel seçimlere az bir süre kala, Ak Parti Karabük İl Yönetimi bir türlü netleşemedi. Yaklaşık bir ay önce başkan hariç il yönetim kurulunun istifaları alınmıştı. Geçen süreçte Ferhat Salt il yönetimini oluşturmak üzere görevlendirilirken hala daha il yönetim kurulu ortaya çıkmaması kafaları karıştırdı.
Ak Parti’de 14 Mayıs milletvekili genel seçimleri sonrası 3 milletvekilliğinden 2 sinin çok az oy farkı ile kazanılması, Türkiye Geneli en fazla oy kaybeden 3. İl olması genel merkez tarafından değerlendirilmeye alındığı bilgileri gündeme gelmişti. Geçtiğimiz ağustos ayının ortasında Karabük koordinatörü Mustafa Kaplan kente gelerek il yönetim kurulu üyelerinin istifalarını istemişti.
Bu istifaların yürürlüğe konulması halinde il başkan ve yönetim kurulunun düşeceği hukuki mülahaza olarak dillendirilmişti.
Yaklaşan belediye seçimleri öncesi yeni bir il başkanı atanarak yeni bir il yönetimi oluşturulacağı siyasi kulislerde konuşulurken mevcut Başkan Ferhat Salt’ın il yönetimini kurmak üzere görevlendirildiği açıklandı.
Görevlendirmenin de Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir, Karadeniz Bölge Koordinatörü Muhammed Avcı, Karabük Koordinatörü Mustafa Kaplan’ın istişareleri sonucu gerçekleştiği parti kulislerinde dillendirildi.
İL YÖNETİM LİSTESİ HALA NETLEŞMEDİ
Ak Parti Karabük il yönetim kurulunu oluşturmak üzere görevlendirilen Ferhat Salt hala daha listesini netleştiremedi. Liste ortaya çıkmayınca da birçok söylenti, birçok isim kulislerde konuşulmaya devam ediyor.
Bu söylentilerden bir tanesi geçtiğimiz seçim sürecindeki istifaları alınan yönetim kurulundan birçok ismin yeni yönetimde de yer alacağı şeklinde.
Birçok Ak Partili madem bu yönetiminden birçok isim devam edecekti o zaman neden istifaları alındı sorusunu zihinlerinde sorguluyor.
Bir başka söylenti ise eski yönetimde olup da istifaları alınan bazı isimlerin yönetimi oluşturmakla görevlendirilen Başkan Salt yerine, kendilerinin bazı kişileri il yönetimine davet etmeleri.
Kulaklara gelen bir diğer söylenti ise şu ana kadar aktif siyasete girmemiş ya da yönetimlerde yer almayan isimlerin ikna edilemediği şeklinde.
KURMAYLARLA İSTİSARE EDİLDİ Mİ?
Ak Parti Karabük İl Yönetimi oluşturulma çalışmaları içerisinde en dikkat çekici konu ise partinin Karabük’te kurmayları olan insanlar ile istişare edilip edilmediği noktası.
Önü gelen Mahalli İdareler seçimlerinin hem Türkiye geneli hem de Karabük’te Ak Parti için son derece önemli olduğunu öne süren partinin tabanı mutlaka çok iyi bir yönetim oluşturulması gerektiğini ısrarla vurguluyorlar.
Yerel seçimlerin kazanılmasında eski yeni partilileri hatta parti dışından partiye güç katacak güçlü isimleri kapsayacak bir yönetim oluşturulmasının olmazsa olmaz olduğuna vurgulayan birçok Ak Partili, geçmiş tecrübesi olanların bilgilerine, tavsiyelerine dikkat edilmesi gerektiği ısrarla tavsiye ediliyor.
Eski il başkanı Altınöz yeterli bulunmayarak aday yapılmamış Genel Merkez rızası dışında istifası sonrası yerine onun il başkan vekili Ferhat Salt getirilmişti. Kısa bir süre önce de daha önce yeterli bulunmayan Altınöz herkesi şaşırtan şekilde Kastamonu koordinatörü olarak atanmıştı. Ardından yüksek oy düşüşü ve ikinci vekilliğin zar zor alınmasına rağmen Altınöz’ün başkan vekili Ferhat Salt’ın göreve devam etmesi genel merkez yöneticilerinin kararlarının ciddi anlamda eleştirilmesine neden olmuş ve şaşırtıcı kararlar, Altınöz ekibi kabuk değiştirerek devam mı ediyor şeklinde yorumlamalara neden olmuştu.
Bu yorumlamalar ışığında Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir’in, Karadeniz Sorumlusu Muhammed Avcı’nın ve Karabük Koordinatörü Mustafa Kaplan’ın İl Başkanı görevlendirmesinde yeteri kadar araştırma yapmadıkları eleştirileri ön plana çıkıyor.
Bu nedenle de en azından il listesi oluşurken,

Mevcut Milletvekilleri Cem Şahin ve Ali Keskinkılıç
Partinin siyaset büyüğü yöremizin ağabeyi Mehmet Ali Şahin
Geçmişte partinin Karabük milletvekilliğini yapmış, Cumhur Ünal, Niyazi Güneş, Osman Kahveci, Mehmet Ceylan, Mustafa Ünal
İl Başkanlığı yapmış Timurçin Saylar, Ömer Ayar, İsmail Altınöz

Partinin il belediye başkanlığını kazanmış ve yapmış tek ismi Hüseyin Erer
gibi isimlerle istişare edilerek 7 belediyeyi de kazanacak bir il yönetimi oluşturulmasının son derece akılcı ve gerekli olacağı fikri tabanda nerede ise ortak görüş olmuş durumda.