AK Parti 7.Olağan Karabük Merkez İlçe Kongresi Yenişehir Kapalı Spor Salonunda gerçekleşti. Karabük Derin Haber tarafından canlı o k yayınlan programa AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ, AK Parti Karabük Milletvekilleri Niyazi Güneş, Cumhur Ünal, AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul, Ovacık Belediye Başkanı Yakup Narter, AK Parti Karabük İl Başkanı İsmail Altınöz, parti yöneticileri, Sivil toplum örgütü yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı. 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olan partililerin katılamadığı kongre Derin Haber tarafından canlı o k yayınlandı ve programa katılamayan partililer programı naklen izleme şansı buldu. https://www.facebook.com/KarabukDerinHaber/videos/933164727179176/ Program divan heyetinin yerini almasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

“Karabük’e Hizmet AK Parti İle Geldi”

Pandemi nedeniyle sınırlı sayıda katılımın gerçekleştiği programda konuşma yapan AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Karabük’e yapılan yatırım değinerek, yapılan hizmetlerin AK Parti döneminde gerçekleştiğine dikkat çekti. Safranbolu Belediye Başkanlığı döneminde gerçekleştirilen hizmetlere değinen Ceylan, doğalgaz, köy yolları, spor salonları ve yapılan bir çok yatırım hakkında hatırlatmalarda bulundu. Karabük Üniversitesi’nin gelişim sürecine de dikkat çeken Mehmet Ceylan AK Parti sayesinde Karabük’e hizmet geldiğini kaydetti. Konuşmasının son bölümünde Eski Merkez İlçe Başkanı Osman Uzunoğlu’na teşekkür eden Ceylan Özkan Çetinkaya’ya ise başarılar diledi.

 Güneş’ten 2023 2053 2071 Mesajı

Kongre de konuşma yapan Karabük AK Parti Milletvekili Niyazi Güneş ise Karabük’te önemli çalışma ve hizmetlere imza atıldığını vurguladı. Güneş konuşmasında;” 7. Kongremizi gerçekleştiriyoruz.  Bu yolda yolumuza engel koymak isteyenler var. Medyadan görüyorsunuz. Hem yurt içinden hem yurt dışından engellemek isteyenler var. diyerek Türkiyen’in önüne engel koymak isteyenlerin olduğunu iddia etti. Konuşmasının devamında Kızılcahamam kampında ki konuşmasına değinen Niyazi Güneş birlik ve beraberlik mesajı verdi. Tüm vatandaşların AK Parti bayrağı altından birlik ve beraberlik için de yaşaması için çalışılması gerektiğinin mesajını veren Güneş AK Parti Türkiye’nin partisidir dedi. AK Partinin kaderi Türkiye, Türkiye’nin kaderi AK Parti diyerek konuşmasına devam eden Karabük AK Parti Milletvekili Niyazi Güneş 2023,2053,2071 vizyonuna vurgu yaptı. Bugün alınan kararların geleceğimizde etkili olacağını söyleyen Güneş Türkiye’nin geleceğinin AK Partiye bağlı olduğunu söyledi.

“Güçlü Ülke Olmanın Bedeli Var”

Kongre de açılış konuşması yapan Karabük AK Parti Milletvekili Cumhur Ünal ise birlik beraberlik mesajı vererek geçmiş dönemde yapılan yatırım değindi. AK Parti de gerçekleşen kongrelere değinen Ünal; “7. olağan kongresini gerçekleştiriyoruz. Her kongre de daha da güçlenerek yolumuza devam ettik. Yapılan her yatırımın ayrı bir hikayesi vardır. Güçlükleri vardır zorlukları vardır. Bu eserlerin burda olduğunu görmek arkadaşlarımın olduğunu görmek bizi mutlu ediyor” dedi. Konuşmasının devamında AK Parti hükümetlerinin yaptığı yatırım dikkat çeken Cumhur Ünal ;”80 yıldır yapılamayan hizmeti 18 yılda yaptık. Her yükselişin bedeli var.” dedi. Fransa ve Yunanistan ile yaşanan gerginliğe de değinen Ünal güçlü Türkiye vurgusu yaparak güçlü ülke olmanın bedeli var dedi. Konuşmasının son bölümün de ulus rası ve ulusal siyasi gerginliğe dikkat çeken Ünal birlik ve beraberlik mesajı vererek 7. Olağan kongresinin hayırlı olmasını diledi.

“Güçlü Teşkilat, Güçlü Türkiye”

Kongre de konuşan Karabük AK Parti İl Başkanı Av. İsmail Altınöz;  “AK Parti de kongreler bayram günüdür. Kongreler de kırgınlıklar kavga olmaz.” Dedi. AK Parti teşkilatlarının gücünden bahseden Altınöz parti de verilen her görevin onurlu görevler olduğunu vurguladı. Ayasofya’nın açılması ve dış siyasette etkili olduklarını ifade eden İsmail Altınöz; “ Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan güçlüyse teşkilatın güçlü olduğu içindir. Biz cumhurbaşkanımızın yükünü azaltmak için buradayız, yük olmak için değil” dedi. Güçlü Türkiye ve güçlü teşkilat mesajı veren Av. İsmail Altınöz kongrenin hayırlı olmasını diledi.  Yaptığı hizmetlerden dolayı eski Merkez İlçe Başkanı Osman Uzunoğlu’na teşekkür eden İsmail Altınöz Özkan Çetinkaya’ya ise başarılar diledi. Konuşmasının sonunda güçlü teşkilat güçlü Türkiye mesajı veren Altınöz tüm partililere desteklerinden dolayı teşekkür etti.

“İnandığın Yolda Yürü”

Karabük AK Parti İl Başkanı Av. İsmail Altınöz’ün konuşmasının ardından sinevizyondan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyaset arenasında ki macerası anlatıldı. Siyasete atıldığı günden bugüne yaşanan zorlukları anlatan videonun ardından Recep Tayyip Erdoğan’ın kongre mesajı yayınlandı.

“Biz Dava Partisiyiz”

Kongre de konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcı ve İzmir Milletvekili Av. Hamza Dağ AK Parti’nin dava partisi olduğunun altını çizdi. Diğer partilerle kıyaslamada bulunan Dağ, “Biz dava partisiyiz. Dava için burdayız. Bunları konuşur bunları tartışırız. Dedi. “Dağ’dan Çınar Ağacı Meteforu” AK Parti’nin bir dava partisi olduğuna vurgu yapan Dağ, “AK Parti davasını düşündüğümde bu parti büyük bir ağaca benzettim. Bu çınar ağacının uzun, yüzyıllarca gelen kökü var. İşte bu kök AK Parti davasını temsil ediyor. Dedi. “Bugüne Kadar Hep Yapıcı Taraf Olduk” Konuşmasının devamında insanlığın yapıcı ve yıkıcı olmak üzere iki grupta toplandığını beyan eden Hamza Dağ, “Bir taraf tevazu üretim inşa eder diğer tarafta ateşi temsil eden ne yazık ki kibirli yapıcı değil yıkıcı taraf. Habil ile kabil kavgası ile başlamış. Günümüzde de devam ediyor. Biz toprak mıyız ateş miyiz? Biz yapan tarafı mı temsil edeceğiz yoksa engel olmaya çalışan tarafta mı olacağız. Biz hep yapan inşa eden tarafta olduk bugüne kadar.” Diye ekledi. Konuşmasının ikinci bölümünde Kurtuluş savaşı sürecine değinen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ Atatürk ülkeyi kurmaya çalışırken ona engel olmaya çalışıldığını söyledi.  Menderesin idamına değinen Dağ yakın tarihte yapılan siyasi engellere dikkat çekerek Cumhuriyet Halk Partisi zihniyetinin yıkıcı tarafta olduğunu iddia etti.

“AK Parti Teşkilatları Köklü Çınar Ağacının Kökleridir”

Konuşmasının üçüncü bölümünde güçlü teşkilat yapılanmasının önemine değinen Hamza Dağ AK Parti teşkilatlarını çınar ağacının gölgesine benzetti. Çınar ağacının yapraklarını ise AK Partiye verilen oyları temsil ettiğini ifade eden Dağ, her gün yaprakların arttığını söyledi. Kurulduğu günden bugüne başarılı teşkilat yapılanması sayesinde çınar ağacının daha da kök saldığını iddia eden Dağ bir milyon üye hedeflediklerinin altını çizdi. Öte yandan büyüyen çınar ağacının sararan yapraklarının düştüğüne dikkat çeken Dağ düşen yaprakların ağacın gölgesine zarar vermeyeceğini ifade etti. AK Parti’den ayrı k yeni parti kuran Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun başarılı olamayacağını iddia ederek “AK Parti bundan sonra girdiği hiç bir seçimi kaybetmeyecektir.” dedi Konuşmasının son bölümünde Yunanistan ve diğer ülkelerde yaşanan gerginliklere değinen Hamza Dağ bugün alınan kararların geleceği etkilediğini vurguladı. Doğu Akdeniz ve Yunanistan sorunu hakkında açıklamalarda bulunan Dağ 2023 vizyonundan bahsetti. Güçlü teşkilat güçlü Türkiye vurgusu yaptı. Teşkilatlar sayesinde yeni liderler yetiştirildiğini ifade eden Dağ “Bu hareket 100 binlerce 10 binlerce Recep Tayyip Erdoğan yetiştirmiştir” dedi. Öte yandan Millet İttifakı hakkında da eleştirilerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ birbirine benzemeyen siyasi partilerin bir araya getirildiğini söyledi. Program AK Parti Merkez İlçe Başkanı Özkan Çetinkaya’nın konuşmasının ardından yapılan seçimle son buldu. AK Parti Karabük Merkez İlçe Yönetim Kurulu listesi şu şekilde, Özkan Çetinkaya, Birol Aslan, Ahmet Okan Kirman, Mustafa Çorbacı, Emrah Uludağ, Celal Ulusoy, Sabahattin Biçim, Murat Ertaş, Ömer Faruk Özbey, Adem ÇAM, Turhan Yeniaydın, Mihribal Saraç, Ayfer Atalı, Rümeysa Gök, İrem Nur Delibasan, Sümeyye Zişan İpek, Kamil Sever, Güngör Yılmaz, Nihat Ertan, Cemalettin Karagöz, Aziz Baş, Hilmi Yılmaz, Hilmi Aslan, Mehmet Akif Ulusoy, Hüseyin Karayakalı, Kadir Namal, Fırat Misoğlu, Emre Özdem, Emrullah Aydın, Mehmet Yaşar Tepe. https://www.facebook.com/KarabukDerinHaber/videos/933164727179176/