Karabük başta olmak üzere bölgemizdeki Bartın, Zonguldak, Kastamonu, Çankırı, Bolu ve Düzce illerindeki Ak Partililer ve MHP'liler kenti kentlerinde ittifak adayları ile mi yoksa her iki parti ayrı ayrı mı seçimlere gireceğini merakla beklemeye başladılar.

AK Parti ve MHP arasındaki yerel seçimlerde yapılacak ittifak ile ilgili toplantılardan 13. sü yapıldı. 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimler için aday belirleme süreci devam ederken Cumhur ittifakı partileri arasında, ittifak yapılan iller de belli olmaya başladı. AK Parti ve MHP 30 büyükşehir için ortak aday ittifakı yaptığını açıkladı. MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız MHP Genel Merkezinde yaptığı açıklamada, AK Parti ve MHP arasında yapılacak işbirliğinin esaslarını görüşmek üzere 26 Ekim 2023'te başlayan sürecin bugün yapılan 13. toplantı ile nihayete erdiğini söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Cumhur İttifakının yerel seçimde 30 büyükşehir ve 29 ilde işbirliği yapacağını bildirdi. Yıldız yaptığı açıklamada "30 büyükşehirde işbirliği yapılması, bu şehirlerden Mersin ve Manisa'da MHP adaylarının, 28 büyükşehirde ise AK Parti adaylarının desteklenmesi kararlaştırılmıştır. Büyükşehir statüsünde olmayan 51 ilin 22'sinde her iki partinin ayrı ayrı kendi adaylarıyla seçime katılması, kalan 29 il merkezinde işbirliği yapılması kararlaştırılmıştır" ifadelerini kullandı.

Peki, AK Parti ve MHP arasında hangi illerde ittifak yapıldı?  İttifa yapılan ortak adayları ne zaman açıklanacak? Bunun için gözler 27 Aralık'ta yapılması planlanan AK Parti Grup Toplantısı'nda olacak.

Her iki siyasi partiden ittifak olacak yada ittifak olmadan ayrı ayrı seçimlere gireceği iller ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak siyasi kulislerde bazı illerin isimleri dolaşmaya başladı.

MHP ve AK PARTİ ARASINDA İTTİFAK YAPILMADAN  AYRI AYRI SEÇİMLERE GİRECEĞİ İLLER

MHP Genel Başkan Yardımcısı Fethi Yıldız'ın büyükşehirler haricindeki 51 ilin 22 sinde ittifak olmayacağını ancak 29 il de işbiriliği yapılacağını net şekilde açıklamasının ardından her iki partinin ittifak yapmadan ayrı ayrı seçimlere gireceği illerin isimleri merakla beklenmeye başladı.

Karabük Derin Haber Ankara siyaset kulislerine düşen ve konuşulmaya başlanan ittifak olmayacak illeri sizler için derledi.

İşte her iki partinin resmi olarak açıklamadığı ve kesin olmayan ancak siyasi kulislerde dolaşan, ittifak yapılmadan ayrı yarı seçimlere girilmesi muhtemel 19 il ismi şu şekilde:

1 Afyon   

2-Çankırı   

3-.Çorum   

4- Elazığ  

5-Erzincan   

6-Gümüşhane   

7- Isparta   

8- Kastamonu  

9- Kütahya   

10- Nevşehir   

11- Niğde   

12-Tokat   

13- Uşak   

14-Yozgat   

15-Zonguldak   

16-Aksaray  

17-Karaman  

18-Kilis   

19-Düzce 

MHP Genel Başkanı Fethi Yıldız ittifak olmayacak il sayısı 22 şeklinde açıklarken, kalan üç tane ilin hangileri olacağına, bu illerin arasında Karabük'ün olup olmadığına ilişkin bir bilgiye siyasi kulislerde  ulaşılamadı.