Ak Parti'de Safranbolu Belediye Başkan Aday arayışları devam ederken Mehmet Ceylan ismi öne çıkmaya başladı.

Yaklaşan mahalli idareler seçimleri ile birlikte tüm Türkiye'de olduğu gibi Karabük genelinde de Ak Parti en güçlü isimleri belirlemeye çalışıyor. Başlayan aday adaylık başvuru süreci 22 Kasım Çarşamba günü sona erecek. Pazar günü de il merkezinde ve ilçelerde temayül yoklaması yapılacak. Temayül yoklamasında oy kullanacak il, ilçe yönetim kurulları, kadın ve gençlik kolları, mahalle başkanları aday görmek istedikleri 3 er ismi elektronik oylama ile belirleyecekler.

Oy kullanımında ise mevcut aday adaylarından başka görmek istedikleri bir isim olur ise onu da yazabilecekler.

Öte yandan halen sadece Ovacık ve Eflani Belediye Başkanlıkları bulunan Ak Parti, il ve ilçelerde en güçlü adayları tespit etmeye çalışıyor. 

Aday adaylıklarının başlamasına yakın kulislerde 15-20 tane isim Safranbolu Belediye Başkan aday adaylığına müracaat edeceği şeklinde bilgiler dolaşırken şu ana kadar sadece 6 isim müracaat etti. Halen Cumhuriyet Halk Partili Elif Köse'nin başkan olduğu Safranbolu'yu yeniden Ak Parti'ye kazandırmak için ince elenip sık dokunacağa benziyor.

Güçlü isim arayışı içerisinde olan Ak Parti'de Safranbolu Belediye Başkan adaylığı için Mehmet Ceylan ismi sıkça gündeme gelmeye başladı. Geçmişte Safranbolu Belediye Başkanlığı, Milletvekilliği, Bakan Yardımcılıkları yapan Safranbolu Gayza doğumlu Ceylan'ın aranan kan olabileceği kulislerde konuşuluyor. Bilindiği gibi  Önceki dönemlerde milletvekillli yapmış insanların aday adaylığı müracatı yapma mecburiyeti bulunmuyor.