Karabük'te Cumhur ittifakı olup olmayacağı henüz netleşmezken herkesin sorduğu soru Vergili ittifak adayı olur ise Ak Parti tabanı oy verir mi?

Yaklaşan yerel seçimler öncesi siyasetin havası günden güne ısınıyor. İttifaklar, hangi partiden kim yada kimlerin aday olacağının hesapları ayrı ayrı hesap ediliyor. Cumhur ititfakının iki partisi Ak Parti ve MHP Karabük'te 3 seçimdir ayrı ayrı kendi adayları ile seçime giriyorlar. Her üç seçimde de MHP'li mevcut belediye başkanı Rafet Vergili seçimleri kazanmayı bilmişti.

Mart 2024 seçimleri ile ilgili süreç hızla ilerlerken Cumhur İttifakı partileri Ak Parti ve MHP arasında bu kez Karabük'te ittifak olup olmayacağı sorusunu herkes birbirine soruyor. Henüz parti genel merkezlerinden bu konuda net bir açıklama yapılmadı.

Merakla beklenen asıl soru ise şayet ittifak olur da Vergili ititfakın ortak adayı olur ise Ak Parti tabanı Rafet Vergili'ye oy verir mi? Zira geçtiğimiz yıllarda Vergili, Ak Partili il başkanları, belediye meclis üyeleri, milletvekilleri ile zaman zaman tartışmaya girmişti.

Derin Tv de katıldığı canlı yayında kendisine sorulan bu soruya bakın Vergili nasıl cevap verdi?