Ak Parti’de İlçe Başkanları İçin Temayül
Ak Parti Karabük Merkez İlçe, Eflani ve Yenice İlçe Başkanlığı için bugün temayül yapılıyor.
Genel Merkez tarafından yaklaşan mahalli idareler ve belediye seçimlerinde aday olmayı düşünen il ve ilçe teşkilatlarındaki isimlerin istifa etmeleri istenmişti.
Bu bağlamda bugün Karabük merkez ilçe ile Eflani ve Yenice ilçe başkanları için temayül yoklaması yapılıyor. Kente gelen Ak Parti Karabük koordinatörü Mustafa Kaplan gözetiminde bugün temayüller yapılıyor. Sabah Eflani’de başlayan temayül yoklaması öğlen Yenice ve akşam üzere de Karabük merkez ilçe de yapılacak.
Edinilen bilgilere göre, Karabük Merkez İlçe Başkanı Özkan Çetinkaya, Yenice İlçe Başkanı Erdal Yirmibeş’in 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Belediye Başkan Adayı olacaklar. Eflani İlçe Başkanı Erdal Karaman’ın ise il genel meclis üyesi adayı olacağı öğrenildi.
Bilindiği gibi temayül yoklamalarında İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Gençlik ve Kadın Kolları Üyeleri, Mahalle ve Köy Başkanları, Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri oy kullanıyorlar.
İLÇE BAŞKANLIKLARINA KİMLER ADAY
Edinilen bilgilere göre:
Karabük Merkez ilçe başkanlığı için nerede ise kesin gözüyle bakılan isim mevcut yönetimin siyasi ve hukuk işleri başkanı Ahmet Okan Kirman. Oy kullanacak isimlerin büyük ekstresinin Ahmet Kirman ismi üzerinde konsensüs sağladığı parti kaynaklarından sızan bilgiler arasında. Ancak parti içerisinde Yavuz Hüsam ve Orhan Ünal isimlerinin de öne çıktığı gelen bilgiler arasında.
Yenice ilçe başkanlığı için ise aday çok Yaklaşık 10 tane isim ilçe başkanı olabilmek için temayülden çıkmaya çalışacak. İşte o isimler:
Ahmet Mısırlı
Metin Cıbır
Umut Karadayı
Yaşar Çaylı
Cevdet Abaoğlu
Recep Tetik
Seyfettin Yılmaz
Turgay Satıcı
Adem Emdi
Eflani ilçesinde ise ilçe başkanlığı için öne çıkan isim Zeki Sevim