AK Parti'de arka arkaya gelen istifalar şok etkisi yarattı. AK Parti Eflani İlçe Başkanı Muhammet Ersin Cebeci istifa etti. Ersin Cebeci'nin istifasını Karabük Derin Haber günler öncesinden duyurmuştu. Bununla beraber AK Parti İl Yönetimi'nde de istifalar olduğu belirtiliyor.
Son dönemlerde AK Parti Karabük Teşkilatı'nda yaşanan gelişmeler kamuoyunda tartışma neden olmuştu. Özellikle Eflani İlçesi'nde yaşanan istifaları aylar öncesinde Karabük gündemine getiren Karabük Derin Haber AK Parti Karabük Teşkilatı'nda anlaşmazlıklar mı var sorusunu akıl getirmişti.
Ağustos ayında istifası gündeme gelen Ersin Cebeci Karabük Derin Haber'e yaptığı açıklamada; "Henüz net bir şey yok. Teşkilat içi sorunlarımız var. Sıkıntı ve taleplerimizi hem İl yönetimine hem de milletvekillerine ilettim. Beklemedeyiz.” ifadelerini kullanmıştı.
AK Parti Karabük İl Başkanlığına istifasını sunan Muhammet Ersin Cebeci yıllardı AK Parti Eflani İlçe Başkanlığını görevini yürütüyordu. AK Parti'den yapılan açıklama da ise Ersin Cebeci'nin istifasının kabul edildiği belirtildi.

"Bundan Sonraki Hayatında Başarılar Dileriz"

AK Parti Karabük İl Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi;
"Genel Merkez MKYK Üyemiz ve önceki dönem Denizli Milletvekilimiz Sayın Nurcan Dalbudak’ın katılımıyla Eflani İlçe Başkanı Muhammet Ersin Cebeci’yle yapılan görüşmeler sonucunda, Muhammet Ersin Cebeci Eflani İlçe Başkanlığı görevinden istifasını sunmuştur.
Uzun yıllar Eflani İlçe Başkanlığı görevini sürdüren Muhammet Ersin Cebeciye partimize yapmış olduğu destek ve emeklerinden dolayı teşekkür eder, Muhammet Ersin Cebeciye bundan sonraki hayatında başarılar dileriz."

"AK Parti Karabük İl Yönetiminden de İstifalar Var"

Öte yandan AK Parti Karabük İl Yönetiminde bulunan İş İnsanı Yılmaz Örenli'ninde partisinin yönetim kurulundan istifa ettiği ifade edildi.

Eflani İl Genel Meclisi Üyesi İle Görüşmeler Devam Ediyor"

Öte yandan Ağustos 2021 tarihinde istifasını sunan Eflani İl Genel Meclisi Ahmet Koç ile görüşmelerin devam ettiği bilgisine ulaşıldı. AK Parti İl ve ilçe teşkilatlarında yaşanan istifaların ardından AK Parti İl Teşkilatı'nın nasıl bir açıklama yapacağı ise merak ediliyor.