AK Parti Safranbolu İlçe Başkanı Yasin Aydın, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse'nin Karaelmas treni projesi hakkındaki açıklamalarına tepki gösterdi. Aydın, yapılan açıklamada, Köse'nin projeyi kendi çalışması gibi lanse etmesini siyasi nezaketsizlik olarak nitelendirdi.

Aydın, Safranbolu'da yapılacak olan turistik amaçlı tren seferleriyle ilgili yapılan Turizm Bakanlığı toplantısının ardından, CHP'li Belediye Başkanı Elif Köse'nin basına yansıttığı şekilde sadece kendisinin ve turizm derneği başkanının projede yer aldığını öne sürdü. Aydın, projenin aslında çok daha geniş katılımla planlandığını belirtti.

Toplantıya Karabük Valisi Mustafa Yavuz, bölgedeki milletvekilleri, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı temsilcileri ve diğer ilgili kurumların yetkililerinin katıldığını vurgulayan Aydın, CHP'li belediye başkanının bu durumu siyasi malzeme yaparak kamuoyuna lanse etmesini eleştirdi.

Aydın, projenin gerçek sahipleri ve katılımcıları hakkında bilgilendirme yapılacağını ve tren seferlerinin başlamasının önemli bir adım olduğunu belirtti.