Safranbolu'da 6 ay önce motosiklet sürücüsü Tevfik Arayıcı'nın ölümüne neden olan Serhat Furkan Yılmaz, Safranbolu adliyesinde görülen karar duruşması sonrası serbest bırakıldı.

Oğlunu trafik kazasında kaybeden acılı anne, mahkeme sonrası gözyaşlarına boğulurken, ailenin avukatı karara tepki gösterdi.

25 yaşındaki motokurye Tevfik Arayıcı, 9 Aralık 2023 tarihinde Çavuş Mahallesi Mimar Sinan Caddesi Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü önünde, Serhat Furkan Yılmaz yönetimindeki hafif ticari aracın çarpması sonucu ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Kazaya sebep olan sürücü olay yerinden kaçmış, ancak daha sonra polis ekipleri tarafından yakalanmıştı. Yapılan alkol kontrolünde 2.60 promil alkollü olduğu belirlenen Serhat Furkan Yılmaz, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Safranbolu 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında, bilirkişi raporlarına göre asli kusurlu bulunan Serhat Furkan Yılmaz’a 7 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Ancak şartlı salıverme süresi dikkate alındığında cezası 3 yıl 9 ay 2 güne indirildi ve 180 gün cezaevinde tutuklu bulunması nedeniyle serbest bırakılmasına karar verildi. Karar sonrası acılı anne ve ailenin avukatı tepki gösterdi.

Mahkeme sonrası adliye önünde açıklama yapan Avukat İlyas Kelepircioğlu, müvekkilinin alkollü bir sürücü tarafından öldürüldüğünü belirterek, “Mahkeme, sanığın asli ve tam kusurlu olduğuna kanaat getirerek 7.5 yıl hapis cezası verdi. Bu ceza bizim için çok azdır. Gencecik bir delikanlı hayatını kaybetmiştir. Annesi ve ailesi büyük acı içindedir. Verilen bu kararla sanık tahliye edilmiştir. Bu, toplumumuzda suçların cezasız kalmasına bir örnek teşkil etmektedir. Bu kararı istinaf edeceğiz ve sanığın olası kastla adam öldürme suçundan yargılanması için üst mahkemeye başvuracağız” diyerek karara tepki gösterdi.

Editör: Haber Merkezi