İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş başkanlığında dün Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi Karabük Toplantısı yapıldı. Proje gençlerin okuyan, okuduğunu anlayan bireyler o k yetişmesini sağlamak amacıyla faaliyete geçirildi.

"Anadolu Mektebi Yazar Okumaları" Karabük Proje toplantısı İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Proje Koordinatörü Karabük Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Atay, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Üngören ve Şube Müdürü Muhammet Nuri Ataseven ile Karabük genelinde faaliyet gösteren Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenlerinin katılımıyla Karabük Öğretmenevi ve ASO toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi 2012 yılında Prof. Dr. Sami Güçlü tarafından başlatılan ve bugün Milli Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın koordinatörlüğünde birçok ilde gençlerin okuyan, okuduğunu anlayan, milli ve manevi değerlerimizi bilen bireyler o k yetişmelerine katkı sunmak amacıyla devam ettiriliyor.

"Proje ile Geleceğe Işık Tutacak Olan Gençlerimizi Aydınlatmak ve On Bu İmkânı Sağlamak Bizim İçin Çok Değerli"

Projenin ilimizdeki uygulama esaslarının belirlendiği toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş "Öncelikle sözlerime 22. ve 23. Dönem Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı görevini üstlenen ve 2012 yılında Anadolu Mektebi Yazar Okumaları projesini hayata geçiren Sayın Sami Güçlü 'ye ve İlimizde bu projenin koordinatörlüğünü yapan Üniversitemiz öğretim üyesi Doç. Dr. Selçuk Atay kardeşime bu önemli projeyi Karabük'ümüzde başlatmak için verdiği destekten ötürü teşekkür ederek başlamak istiyorum. Anadolu Mektebi Yazar Okumaları projesi ile ülkemizin yetiştirdiği çok büyük değerlerin eserlerini okuyarak, geleceğe ışık tutacak olan gençlerimizi aydınlatmak ve on bu imkânı sağlamak bizim için çok değerli. Öğrencilerimizin, geleceğimiz dediğimiz çocuklarımızın kültürümüzü, geleneklerimizi bilmesi, öz benliğini tanıması, sahip çıkması kendini ifade edebilmesi, bizi herkese tanıtabilmesi, bu yeteneğe sahip olması ne kadar değerli, ne kadar önemli, ne kadar büyük bir iş...

İnanıyorum ki müdürlüğümüzün devam eden "Karabük Okuyor", " Öğrenciler Yazarlarla Buluşuyor" projelerimize ilaveten Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi etkinlikleri ilimizin kitap okuma oranında büyük ivme kazandıracaktır. Birçok okulumuzda sağ olsun idarecilerimiz, öğretmenlerimiz bu uğurda çalışmalar yapıyorlar. Okuma programlarımız, kitap sohbetlerimiz, söyleşilerimiz devam ediyor. Bu projeyle de inşallah bir birliktelik oluşturacağız ve çalışmalarımızı daha da ileriye götüreceğiz. Bu sevda memleket sevdasıdır. Gönül işidir. Kamil insan yetiştirme sevdasıdır, boynumuzun borcudur. Ben Selçuk hocama tekrar teşekkür ederim." ifadelerine yer verdi.

Program, İl Milli Eğitim Müdürü'nün konuşmasının ardından proje tanıtım filminin izlenmesi ve Karabük Üniversitesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü İş bilirliğinde yürütülecek faaliyetin daha öncede projede görev almış Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selçuk Atay'ın proje ile ilgili bilgilendirme yapması ile devam etti.

Karşılıklı soru ve görüşlerin alındığı bilgilendirme toplantısı iyi dilek ve temennilerle son buldu.