Yerel basının yıllardır çok önemli sorunlarından birisine Antalya Valisi Şahin neşter vurdu. İl Müdürlerini açıklama yapabilme konusunda serbest bıraktı.

Karabük'ün giden valisi Fuat Gürel döneminde gerçekten yerel basın olarak çok sıkıntılar çekildi. Eski Vali Gürel il müdürlerinin kendi işleri ile ilgili açıklamalarına bile kısıtlama getirdi. İzin şartı koydu ama o izni de hemen hemen hiç vermedi. Kendisi ile ilgili haberleri bile ajanslar üzerinden duyurmayı tercih etti. Karabük medyasını adeta kör, sağır etti. Tam bu sıkıntılar acaba yeni valimiz Mustafa Yavuz ile de yaşanır mı diye konuşulurken Antalya'dan örnek bir davranış geldi.

Antalya Valisi olarak göreve başlayan Hulusi Şahin, “Yetkilerimizi kullanırken kıskanç olmayacağız. Daire müdürlerimiz, basına demeç verebilirler, herhangi bir kısıtlama yok. Basın mensuplarımızın haber konusunda nasıl sıkıntı çektiğini iyi biliyorum.” diyerek adeta içimizi okudu.

Haber ajanslarına bu açıklamanın düşmesinin ardından bir çok Anadolu ilinde olduğu gibi Karabük'te de acaba yeni gelen Valimiz Mustafa Yavuz önceki Vali Fuat Gürel gibi yasakçı zihniyette devam mı edecek? Yoksa Antalya Valisi Hulusi Şahin gibi il müdürlerini kendi işleri ile ilgili basına demeç konusunda serbest bırakacak mı? şeklinde sorgulanmaya başlandı.