Bahçeşehir Koleji Karabük Kampüsü; ilkokul, ortaokul, Anadolu lisesi, fen lisesi öğrenci ve mentörlerinden oluşan 34 kişilik bir grup, Karabük'ten hareket ederek uluslararası bir deneyime imza attı.

İstanbul Havalimanı'ndan başlayan yolculukları, öğrencilerin Helsinki, Finlandiya'ya ulaşmasını sağladı. Helsinki şehir turu sonrasında ise grup, Baltık Denizi'ni geçerek Cruise gemisiyle Tallinn, Estonya'ya ulaştı.

17-18 Kasım tarihlerinde düzenlenen Robotex International Yarışması'na katılan öğrenciler, bu prestijli yarışmada 60 ülkeden 3000 katılımcıyla rekabet etti. Sativus Takımı üyeleri Zeynep Arat, Defne Güngöroğlu, Berfin As, Deniz Serkan Adabaş, Emir Şen ve danışman öğretmenleri Fatma Ergin liderliğindeki ekip, Türkiye birinciliği elde ederek Estonya'da ülkemizi başarıyla temsil etti. Ayrıca, dünya genelinde ikinci sırayı alarak Türkiye'yi ve Bahçeşehir Koleji'ni gururlandırdılar.

Bu önemli başarılarından dolayı öğrenci ve öğretmenleri tebrik ediyor, gelecekteki başarılarının devamını diliyoruz. Bahçeşehir Koleji Karabük Kampüsü, uluslararası arenada elde ettiği başarılarla adından söz ettirmeye devam ediyor.