Mazbatasını alarak göreve başlayan Karabük’ün çiçeği burnunda belediye başkanının ilk icraatı belediye girişindeki turnikeleri kaldırmak oldu.

Eski Belediye Rafet Vergili’nin, işe geç gelen kamu personelini denetlemek ve belediyedeki işleyişi hızlandırmak için çözüm olarak devreye soktuğu turnikeler yeni belediye başkanı tarafından kaldırıldı.

2019 yılında Karabük’ün eski belediye başkanı Rafet Vergili mesai saatlerine uymayan, görev yerinde bulunmadan maaş alan personelin önüne geçmek için kartlı turnikeler koymuştu. O günden bugüne Bankamatik memurlarının ve işini aksatan görevlilerin önüne geçmek isteyen Karabük Belediyesi’nde bu politika yeni başkanın mazbatasını aldığı gün ortadan kalktı ve akıllarda bir soru doğurdu. Bankamatik memurlarının çağı tekrar mı başlıyor.

“Arkadaşlara söylemiştik, turnikeleri kaldırmışlar”

Makam odasına geçerek belediye personeli ile tokalaşan Karabük’ün yeni belediye başkanı, bankamatik personelleri ve olası adaylarını sevindirici bir açıklamada bulundu; “Arkadaşlara söylemiştik, turnikeleri kaldırmışlar. Şuana kadar burada hizmet eden başkanlarımızdan Allah razı olsun. Bugün sıra bize geldi. İnşallah bu 5 yıllık süreçte sunmuş olduğumuz vizyonu hayata geçireceğiz. Tek gayemiz ve çabamız bu olacak. Ortak akılla, istişareyle birlik ve beraberlikle şehrimizde daha iyi işler yapacağız “ dedi.