Karabük Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesine geçtiğimiz günlerde görevlendirilen Erkan Doğan'ın kendi tercih ettiği çalışma ekibi as kadrosu dün itibari ile Bakanlık tarafından onaylandı. Şimdi gözler yaşanan sorunların çözülüp hastaneye başvuran vatandaşların kolaylıkla sağlık hizmeti alabilmesine çevrildi.

KBÜ Eğitim Araştırma hastanesinde Başhekim Nihat Yılmaz ile hastanede yaşanan üst üste sorunlar ve sürekli şikayet ile yakınmalar sonrası başhekim değişikliğine gidilmişti.

Nihat Yılmaz yerine kimin başhekim olacağı konusunda farklı isimlerin yanısıra şehir dışından başka bir ismin olabileceği de dillendirilirken, Sağlık Bakanlığı tarafından önce başhekimlerden Erkan Doğan tekrar göreve getirildi.

Madem göreve getirilecekti o zaman daha önce neden görevden alındı eleştirileri karşısında Siyasetin iktidar kanadı sorular karşısında tamamen Bakanlığın tasarrufu olduğunu söyledi.

Başhekim Erkan Doğan'ın Sağlık Bakan Yardımcılarından birisi ile yakın arkadaş olduğu ve aylar öncesinden kendisi ile görüşerek uygun zamanın beklendiği, Hakyol cemaatine yakın olduğu da atama sürecinde konuşulan diğer söylentiler oldu.

Çalışacağım ekibi kendim seçer ve sadece onlar ile çalışırım pazarlığı ile Başhekim olarak görevlendirilmeyi kabul ettiği belirtilen Doğan'ın tercih ettiği çalışma arkadaşları dün akşam itibari ile netleşti. 

Boş olan Sağlık Hizmetleri Müdürlüğüne yıllardır bu görevi başarı ile yapan müdür yardımcısı Fatma Erbay olması beklenirken, aile dostu Müyesser Demir'i tercih etti.

Destek ve Kalite Hizmetlerinin çalışkan ve takdir gören müdürü Bülent İpek yerine önceki başhekim döneminde sağlık hizmetleri müdürlüğüne adı geçen  Emine Elieyioğlu'nu getirdi.

Başhekim Yardımcılığına anestesi uzmanı Alper İynem'i tercih etti.

Mali İşler Müdürlüğü'ne önceki ekip arkadaşlarından Şadiye Yıldırım'ı getirmek istedi. Ancak Ak Parti'ye çok hizmetleri geçen Kamil Temel'in görevden alınmasını sağlayamadı.

VATANDAŞ ZAMANINDA, SORUNSUZ, KESİNTİSİZ HİZMET BEKLİYOR

Yıllardır Karabük Eğitim Araştırma Hastanesinde vatandaşların yaşadığı sorunlar bıkkınlık derecesine ulaşmıştı. Sürekli şikayet ve yakınmalar siyasetçileri zora soktu. Herkes bütün bu sorunları giderecek tabiri caiz ise bir süperbaşhekim bekliyordu.

Bakalım Süperbaşhekim Erkan Doğan süper ekibi ile aldığı sorumluluğu yerine getirip sorunları çözebilecek mi? Mesela:

1- MHRS de ki randevu sorunlarını çözecek mi?

2- Günler aylar sonrasına verilen doktor randevuları yerine zamanında günü gününe randevu alınabilecek mi?

3- Yine aylar sonrasına verilen röntgen, MR, ultrason çekimleri beklemeden erkenden yapılacak mı?

4- Acilde ki birikmeler ve yakınmalar yerine hızlı ve yeterli muayene olunabilecek mi?

5- Hastanedeki temizlik, hijyen sorunsuz olacak mı?

6- Hastane personeli vatandaşlara davranışlarında daha dikkatli olacak mı?

7- Eksik ve gedikler anında giderilecek mi?

8- En önemlisi doktor eksiklikleri giderilecek mi?

Şimdi bütün bu bekleyen sorunlar en kısa zamanda çözüme kavuşması için gözler elbette Başhekim Erkan Doğan ve ekibinde. Başarılı olur ise görevlerini sürdürmeye devam eder. Ancak bu sorunlar kısa süre içerisinde çözüm bulunmaya başlamaz ise bu sefer eleştiri tufanına tutulur. Karabük'teki iktidarın siyaset kurumu da "Bizim haberimiz yok. bakanlık yapmış." diyerek bu eleştirilerden kurtulamaz. Zira 5.5 ay sonra önü gelen yerel seçimler.