Basına Sansür Tartışmasına Abdullah Çakır’da Katıldı
Safranbolu Belediyesi’nin basın aboneliklerinin yenilenmesi sırasında imzalatılmak istenen sözleşmedeki bir madde tartışmaların fitilini ateşledi.
İlgili sözleşmede; “Belediye, belediye başkanı, meclis üyeleri, belediye çalışanları, belediye tüzel kişiliği ile alakalı siyasi eleştiri, şahsi eleştiri ve nezaket sınırlarını aşan yayınlarına, paylaşımlarına rastlanması halinde sözleşme tek taraflı o k fesh edilir.” şeklinde madde yer alıyordu.
Bu madde kamuoyu önüne çıkınca tartışmalar ve açıklamalar üst üste geldi.
Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse yanlış anlaşıldıkları mealinde bir açıklama yaptı.
Ardından Ak Parti İl Başkanı İsmail Altınöz ise çok sert bir açıklama yaptı. Altınöz, CHP zihniyetinin gerçek yüzünün bu olduğunu iddia etti.
Chp İl Başkanı Abdullah Çakır ise Altınöz’e jet hızında cevap verdi.
Çakır, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:
“Evet biz dün söylediğimizi bugün tekrarlıyoruz. Bir ülkenin demokrasi seviyesi basın özgürlüğü ile alakalıdır”
Tüm Dünyayı saran ve Ülkemizin de el birliği ile üstesinden gelmeye çalıştığı şu günlerde, barışın, kardeşliğin en çok hissedildiği bu günlerde gündemi değiştirmek, ekonomik çöküntünün üstünü örtmek, işsizlik ve halkımızın çektiği sıkıntıları başka gündemler ile oyalamak isteyenler iş başında.
Safranbolu Belediyesini kaybetmenin hırsı ve kini ile her gün ayrı bir senaryo yaratanlar CHP politikalarını yıpratmaya çalışacağını zannedenler, bugün ülkemiz cezaevlerinde onlarca nedeni belli olmayan tutuklu gazeteciler hakkında tek kelime konuşmayanlar, yıllardır Anadolu basının içinde bulunduğu sıkıntıyı es geçenler, CHP’mizin TBMM verdiği Basın/Medya önergelerini tersleyenler, aslı-astarı olmayan suçlama başladılar.
Öncelikle sosyal medyadan tetiklenen sonra siyasi ayaklarına ulaşan bu güdümlü çevreleri yakından takip etmekteyiz."
Yorumlar