Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Meclis Toplantısı'nda, başkanın ve divan üyelerinin seçimi sırasında yaşanan 'kınama' tartışmasına Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya tepki gösterdi.

Çetinkaya, "Belediyeler birliği bir hizmet makamıdır. Bu makamdan devletimizin aldığı kararların kınanmasına müsaade etmeyeceğiz." dedi.

Ankara'daki bir otelde düzenlenen Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Toplantısı, İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşuyla başladı. Toplantının en yaşlı üyesi olarak Divan Başkanı olan Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk, açılış konuşmasında, İçişleri Bakanlığı tarafından Hakkari Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Mehmet Sıddık Akış'ı savunarak kınama ifadesinde bulundu. Bunun üzerine, salonda bulunan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya ayağa kalkarak, "Başkan biz kınamıyoruz ve Akış’ın görevinden uzaklaştırılmasının hukuki bir süreç" olduğunu belirterek tepki gösterdi.

Çetinkaya, "Karabük ve Karabüklü her yerde bu ülkeyi, bayrağını, kanunlarını ve liderini savunacaktır. Ayrıca, belediyeler birliği bir hizmet makamıdır ve bu makamdan devletimizin aldığı kararların kınanmasına müsaade etmeyeceğiz. Bizim duruşumuz bellidir, her zaman devletimizin yanındayız. Terör suçundan Akış’ın İçişleri Bakanlığınca görevden alınması sonucu devletimizin kınanmasına her platformda karşı çıkarız." dedi.

Editör: Haber Merkezi