Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı ve HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Yunus Değirmenci, önlerinde tarihi bir seçim, kritik bir viraj olduğunu ifade ederek, "Bizim tarafımız, istikrardan, vatan ve milletten yanadır. Biz biliyoruz ki; Ekonomi, istikrarı sever. Biz biliyoruz ki; Milletimiz, huzur ve güven ister. İktidar, geçmişte de pek çok gördüğümüz gibi, koalisyonu kaldıramaz." dedi.  Değirmenci, sendikasının Karabük Şubesi Önünde düzenlediği basın toplantısında ülkedeki ve bölgedeki gelişmeleri ele almak, Sayın Cumhurbaşkanın KARDEMİR’e 600 işçi alınacağı yönündeki müjdesine dair değerlendirmelerde bulunmak ve 14 Mayıs'ta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde, sendikalarının duruşunu ve görüşünü açıklamak üzere bir araya geldiklerini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın herkesi mutlu eden, heyecanlandıran, KARDEMİR’e dair bir açıklama yaptığını ve 600 işçi alınacağının müjdesini kamuoyuyla paylaştığını hatırlatan Değirmenci, "Öncelikle verilen bu müjde dolayısıyla, Cumhurbaşkanımıza ve bu konuda da birlikte çalıştığımız KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Bayraktar ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Bu işçi alımı sayesinde, şuanda KARDEMİR’de alın teri akıtan üyelerimizin hem bir nebze de olsa yükü azalacak, hem de bölgedeki insanlarımızın evlatları, gençlerimiz iş sahibi olup, evine ekmek götürebilecek." diye konuştu. KARDEMİR'de çalışan üyelerin emekli olmaları halinde çocuklarının üyeleri yerine işe alınması konusunda ikinci bir müjde beklediklerini belirten Değirmenci, maaş promosyonu konusunu da çözüme kavuşturmayı hedeflediklerini ifade etti.

"Bizim yanımız, 28 Şubat zulmünü bitirenlerin yanıdır"

Millet olarak, yoğun bir ülke ve çalışma hayatı gündeminden geçerken, kritik bir seçimin de arifesine gelmiş bulunduklarını vurgulayan Değirmenci, şöyle devam etti: "Önümüzde tarihi bir seçim, kritik bir viraj var. Böyle bir ortamda, emekçileri temsil eden bir sivil toplum kuruluşu olmamız, doğruya doğru, yanlışa yanlış dememizin önünde asla engel değildir. Bizim tarafımız, istikrardan, vatan ve milletten yanadır. Biz biliyoruz ki; Ekonomi, istikrarı sever. Biz biliyoruz ki; Milletimiz, huzur ve güven ister. İktidar, geçmişte de pek çok gördüğümüz gibi, koalisyonu kaldıramaz. Bizim tarafımız, istikrardan yanadır. Bizim tarafımız, terörün belini kıranların yanıdır. Bizim yanımız, etkileri bin yıl sürecek denilen 28 Şubat zulmünü bitirenlerin yanıdır."

"Bizim yanımız, canını dişine takanların yanıdır."

"Bizim tarafımız, başörtüsüne bez parçası diyenlerin tarafı değildir." diyen Değirmenci, şunları kaydetti: "Afrika’da, Balkanlarda, Türk Cumhuriyetlerde, hatta 'Kudüs’te bizim ne işimiz var' diyenlerin aksine, dünyanın neresinde olursa olsun, mağdur ve mazlumun gözünden akan yaşları dindirmek için mücadele edenlerin yanıdır bizim yerimiz. Bizim tarafımız, Müslüman taklidi yaptıklarını itiraf eden bazı kesimlerin değil, ezan, kuran, bayrak, vatan, millet gibi değerlerimiz için, canını dişine takanların yanıdır."

"12 milyon kişi işe yerleştirildi"

İşçi-emekçi adına ne zaman başları sıkışsa, soluğu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında aldıklarını aktaran Değirmenci, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Milyonlarca taşeron işçiye kadro istedik, verdi. EYT dedik, 'alın size erken emeklilik' dedi. 'İşçi zor durumda, asgari ücrete zam' dedik, 'alın size yüzde 55 zam' dedi. 'Pandemi yüzünden işçi işinden olacak, kısa çalışma ödeneği verin' dedik, aylarca milyonlarca emekçinin maaşlarının yarısını ödendi. 'Pandemi döneminde işçi çıkarılması yasaklansın' dedik, yasaklandı. 'Çalışanların ücretlerinden asgari ücrete kadar olan vergileri kaldırın' dedik, bu uygulama da hayata geçirildi. '1 Mayıs resmi tatil yapın' dedik. 1 Mayıs tatil ilan edildi. 'İş istiyoruz' dedik, son 20 yılda İŞKUR aracılığıyla 12 milyon kişi işe yerleştirildi. 'Kamuda başörtüsü yasağını kaldırın' dedik, kaldırıldı."

"Macera aramak doğru değildir"

Cumhurbaşkanının "zor zamanlardan geçiriyoruz, çok çalışacağız" demesine karşılık, salgında bile fabrikaların bacalarını tüttürüp, çarkları çevirdiklerinin altını çizen Değirmenci, "Bizim derdimiz, emekçinin önce iş bulmasıdır. Bizim derdimiz, emekçinin bulduğu işte hakkını ve alın terinin karşılığını almasıdır. Bizim derdimiz, emekçinin ve ailesinin, huzurlu bir vatan toprağında, hayat sürmesidir. Hal böyle iken, istikrarı istemek, en tabi hakkımızdır diye düşünüyorum. Hal böyle iken, macera aramak doğru değildir diyorum." sözlerine yer verdi.

"Bizim hedefimiz, işçinin-emekçinin ve ailesinin yüzünü güldürme meselesidir"

Ayasofya’nın yeniden camiye dönüştürülmesini, İHA’ları, SİHA’ları, Kızılelma’yı, Atak helikopterini, Altay tankını, yerli ve milli ilk gözlem uydusu İMECE’yi, Anadolu Uçak Gemimizi, TOGG’u, çıkardıkları Karadeniz gazını, devasa şehir hastanelerini, kıtaları birbirine bağlayan köprüleri daha saymadığını bildiren Değirmenci, şunları kaydetti: "Kudüs davamıza sahip çıkışımızı, Taksim ve Çamlıca camilerimizi, sınır güvenliğimiz için Suriye’de, Irak’ta operasyon yapmamızı, PKK’ya ve FETÖ’ye soluk aldırmayışımızı, Yunan’ın tahriklerine karşı dimdik duruşumuzu, Amerika’nın tehditlerine karşı asla taviz vermeyişimizi, Türk cumhuriyetleri ve mazlum Müslüman ülkelerdeki kardeşlerimizle kurduğumuz gönül bağını, saymıyorum bile. Bu vatan, bu Karabük, bu KARDEMİR ve diğer tüm örgütlü işyerlerimiz, bizler için kıymetlidir. Bizim meselemiz, vatan ve millet meselesidir. Milletimiz refahı, ülkemizin bekası ve bağımsızlığı bizim meselemizdir. Bizim davamız, bayrak, ezan, kuran meselesidir. Bizim hedefimiz, işçinin-emekçinin ve ailesinin yüzünü güldürme meselesidir. Gerisi teferruattır." KARDEMİR işçilerinin de yoğun katılım sağladığı toplantıda, AK Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünel ve AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı, Karabük Milletvekili Adayı Cem Şahin de KARDEMİR'e alınacak işçiler için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür ederek, devamının geleceğinin sinyallerini verdi.