AK Parti Karabük Merkez İlçe Başkanı Yavuz Hüsam, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Hüsam, mesajında 15 Temmuz’un, milletin vatanına, bayrağına ve iradesine nasıl sahip çıktığının en büyük göstergesi olduğunu vurguladı.
FETÖ tarafından 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen darbe girişiminin yıldönümünde şehitleri rahmetle anan, gazilere şükranlarını sunan Hüsam, “O gece, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sokaklara dökülen milyonlar, iman gücüyle tanklara, silahlara, uçaklara karşı göğsünü siper etmiş, adeta bir destan yazmıştır. Bu şanlı direniş, Türkiye’nin kaderini değiştiren bir dönüm noktası olmuştur. Bu millet; istiklaline ve istikbaline sahip çıkmıştır. Hiçbir ihanet odağı, aziz milletimizin iradesini esir alamayacaktır.” ifadelerini kullandı.
Millet iradesinin üstünde hiçbir gücün olmadığını bir kez daha tüm dünyaya gösteren bu direnişin, gelecek nesillere aktarılması gereken tarihi bir sorumluluk olduğunu belirten Hüsam, “Bugün sadece bir direnişi değil; aynı zamanda yeniden dirilişi, yeniden şahlanışı da yad ediyoruz. Her 15 Temmuz'da olduğu gibi bu yıl da Karabüklü hemşehrilerimizle birlikte meydanlarda olacağız. Şehitlerimizi dualarla anacak, birlik ve beraberliğimizi bir kez daha dünyaya göstereceğiz.” dedi.
15 Temmuz’un milletin hafızasında silinmeyecek bir iz bıraktığını söyleyen Başkan Hüsam, mesajını şu sözlerle tamamladı:
“Bu vesileyle, başta 15 Temmuz şehitlerimiz olmak üzere tüm demokrasi şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize minnetlerimi sunuyorum. Rabbim aziz milletimize bir daha böyle karanlık geceler yaşatmasın.”