Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Miraç Kandili münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Köse mesajında şu ifadeleri kullandı; Böylesine mübarek gün ve geceler, birlik ve beraberliğe her zamankinden fazla ihtiyaç duyduğumuz zaman dilimleridir. Özellikle son yıllarda ülkemiz ve dünyada etkisi süren doğal afetler, savaşlar ve ekonomik kriz ortamlarında insani dayanışmanın önemini daha çok anlıyoruz. 

Kimsesizliğin, acizliğin, hastalığın, yokluğun ve vicdansızlığın hat safhaya çıktığı dünyamızda Allah’tan başka sığınağımızın olmadığını bir kez daha hatırlıyoruz. Yüce Allah'a sığınarak, göğe açtığımız ellerimizde yeniden yeşerecek umutları, dillenecek duaları, bulunacak huzurları yanımızdakilerle paylaşmak için bu Miraç Kandili'de bir kez daha vicdanlarımızı yoklayalım. 

İnanıyorum ki orada gerçek sevgi ve huzuru bulacak, insan olmanın en saf halini göreceğiz. Üç ayların manevi hayatımıza getirdiği bereketle birlikte Miraç gecesine ulaşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Bu mübarek gecede elimizi ve gönlümüzü uzanabileceğimiz herkese açmalıyız.

Kardeşlik ve birlikteliğimizin güçlenmesine, insani ve ahlaki meziyetlerin yeniden yeşermesine gayret göstermeliyiz. Yüreklerimizi kin ve nefret duygularından arındırmak, dostluklarımıza daha da önem vermek için bu mübarek geceyi büyük bir fırsat olarak görmeliyiz.

Sevgili Peygamberimizin, Allah'ın huzuruna yükseldiği gün olan Miraç Kandili’nin, dargınlıkları gidermek, barışı yaymak, nefislerimizi terbiye etmek, hayatımızın muhasebesini yapmak için önemli bir fırsat olduğunu düşünüyor ve bu düşüncelerle tüm İslam aleminin, ülkemizin ve Safranbolulu komşularımızın Miraç Kandili’ni tebrik ediyor, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum.''