Karabük Eğitime Destek Platformu tarafından Erol Mütercimler için suç duyurusunda bulundu. Geçtiğimiz günler de bir programa katılan Erol Mütercimler  İmam Hatip Okulları için söylediği sözler nedeniyle kamuoyundan tepki topladı. İmam Hatip mezunları hakkında akıl almaz iddialarda bulunan Erol Mütercimler’e bir tepki de Karabük Eğitime Destek Platformundan geldi. Karabük Eğitime Destek Platformu Erol Mütercimler için suç duyurusunda bulundu.

Karabük Milletvekili Niyazi Güneş’te Tepki Göstermişti

Öte yandan geçtiğimiz günler de Din Öğretimi Nazif Yılmaz’ı ziyaret eden Niyazi Güneş, İmam Hatiplere sahip çıkarak üstü kapalı bir şekilde Erol Mütercimler’e tepki göstermişti. Güneş yapmış olduğu açıklamada ;”  İmam Hatip Okulları ve mezunları kuruldukları günden itibaren insanımızın sevgisine mazhar olmuştur. Tüm okullarımızda olduğu gibi İmam Hatip okullarımız da Ülkemizin aydınlık geleceği için ülkesine ve insanlarına saygılı güzel nesiller yetiştirmeye devam etmektedir.” İfadelerine yer vermişti.

Başkan Nedim Yılmaz’dan Planlı Nefret Söylemi İddiası

Karabük Adliyesi’ne gelerek suç duyurusunda bulunan Karabük Eğitime Destek Platformu Başkanı Nedim Yılmaz, ülkede muhafazakar ve insanların değer verdiği kurum karşı sistemik bir saldırı olduğunu vurguladı. Sosyal ve geleneksel medya da birçok insanın değerlerine karşı iftiralar, çarpıtmalar ile hakaretlerin bir şekilde yer bulduğunu söyleyen Yılmaz nefret söylemlerinin olduğunun altını çizdi. Örgütlü yapıların varlığından söz eden Platform Başkanı Yılmaz;” Bunları yapan kişi veya örgütlü yapıların yaptıkları yanlarına kar kalıyor. Kendi yandaşlarının yaptığı rezillikler görmezden gelinip üstü kapatılmaya çalışılırken, hedef saptırma gündemi değiştirme anlamında kendi gibi zihniyetteki insanlar üzerinden İslam'a, Müslüman ve milletimizin manevi değerlerine saldırıyor, nefret kusuyorlar. Her fırsatta bir açık kapı gözlenip konu İmam Hatip okullarına, bu okulların mezunlarına ve on sahip çıkan insan getiriliyor.

“Erol Mütercimler Adlı Şahıs Hakaret Etme Küstahlığı Göstermiştir”

Nedim Yılmaz açıklamalarının ikinci bölümünde ise Erol Mütercimler’in katıldığı programa değinerek;” Erol Mütercimler adlı şahıs açık bir şekilde İmam Hatip mezunlarına, mensuplarına, buralarda çocuklarını okutan ailelere ve bu okul gönül veren milyonlarca insana hakaret etme küstahlığı göstermiştir. Moderatör dahil diğer katılımcıların da müdahil olmamaları ayrıca düşündürücü bir konudur. Erol Mütercimler milyonları rencide eden bir nefret suçu işlemiştir. Görülmektedir ki bu ifadeler, öylesine, anlık, dil sürçmesi, meramını yanlış ifade etme şeklinde ortaya çıkan cümleler değildir. Planlı, bilinçli, yerleşik bir zihniyetin ürünü o k sarf edilmiş ifadelerdir. Bu cümleleri sarf eden şahıs ve bunların teraneleri 28 Şubat yıllarından günümüze kadar Müslüman karşı kinini, nefretini fırsat buldukça dile getirmekten çekinmeyen figürlerdir" dedi.

Ne Dedi?

Bir tartışma programında konuşan Erol Mütercimler İmam Hatip Okullarıyla ilgili ; ‘Buradan mezun olanlar karşımıza sahtekâr, cinsi sapık o k çıkıyor’ demişti. Mütercimler ilerleyen günler de ise sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyleyerek İmam Hatip Mezunlarından özür diledi.