Derin TV ekranlarına konuk olan AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt, yerel seçimlerle alakalı "Alıcı Gözüyle" programına özel açıklamalarda bulundu.

AK Parti İl Başkanı Ferhat Salt, AK Parti'nin 2024 yerel seçimlerine yönelik hazırlıklarına başladığını belirtti. Aday belirleme sürecinin 9 Kasım'da başladığını ve 17 Kasım'a kadar devam edeceğini söyleyen Salt, bu süreçte 19 Kasım'da elektronik ortamda temayül yoklaması yapılacağını ifade etti.

Seçim sürecinin başladığını duyuran Başkan Salt, aday adayları için belirlenen ücretlerde kadın ve gençler için özel kontenjanlar buluduğunu belirtti. Salt, aday adaylarının belirlenen bağışları yaparak adaylık için başvurabileceklerini ve bu bağışların Gazze'ye AFAD üzerinden gönderileceğini söyledi.

İl Başkanı Salt açıklamalarının devamında, "Başvurular dijital ortamda alınacak; adaylar başvurularını belirli adreslerden yapabilecekler. Parti, 12-14 Kasım'da Kızılcahamam'da yerel seçimlere odaklı bir çalışma kampı düzenleyecek. Bu kamp, yerel seçim sürecinde izlenecek yol haritasını oluşturacak.Bu süreçte aday adaylarının belirlenen bağışlarını Gazze'ye göndermeleri ve dijital başvurularını yapmaları önem taşıyor. AK Parti, yerel seçimlere yönelik detayları belirliyor ve yol haritasını oluşturuyor." ifadelerine yer verdi.