Derin TV’de yayımlanan “Şeker Tadında Ramazan Sohbetleri” programına konuk olan Sivaslılar Derneği Başkanı Emrullah Telli, Safranbolu’daki çocukluk anılarından köy hayatına uzanan hikâyesini anlattı.
Sivaslılar Derneği Başkanı Emrullah Telli, geçmişteki Safranbolu’da geçen anılarını anlattı. Özellikle Barış Mahallesi’nde bulunan Ulu Cami’nin arkasındaki tarihi bölgelerde geç saatlere kadar oyun oynadıklarını belirten Telli, o günlerin oldukça renkli geçtiğini ifade etti. “Köylere ara ara gittik geldik. O özellikleri unutmamak için Safranbolu’daki köyümüz hala devam ediyor” diyen Başkan Telli, babasının işi nedeniyle köyde çok fazla vakit geçiremediklerini belirtti.
“HAYVANI SEVEN İNSANI DA SEVER”
Yaklaşık 10 yıldır Safranbolu’daki yaşamını bıraktığını ifade eden Başkan Telli, Yazıköy’e yerleşerek kendilerine ait bir bahçede köy hayatını sürdürdüklerini söyledi. Ayrıca Safranbolu’daki evlerini 7-8 sene açık tuttuklarını ancak köy yaşamına alıştıktan sonra da geri dönmek istemediklerini belirtti. “Şimdi bahçemizde davarımız, tavuklarımız, kedilerimiz ve köpeklerimiz hepsi var. Çocuklar hayvan sevgisini alarak büyüdü. Toprağa bastılar. Hayvanı seven insanı da sever” diyen Telli, çocuklarının doğayla iç içe büyüdüğünü ifade etti.
Geçmişten gelen gelenekleri yaşatmaya devam ettiklerini belirten Başkan Telli; köy odalarında, ocak başında, bakır kazanlarda yemek yapıldığını ve bakır kazanın hiç kalkmadığını ifade etti. “Dedem rahmetlik yemeği de yedirmeyi de çok severdi. O bakır kazanın başında sürekli dururdu” diyen Başkan Telli, bu alışkanlıkların kendileri için değer taşıdığını ve eski günlerdeki sohbetleri bugün de yaşatmaya çalıştıklarını dile getirdi.




