Karabük Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi Karabük Belediye Başkan adayı Rafet Vergili, Milliyetçi Hareket Partisi Ovacık Belediye Başkan Adayı Neslihan Kaya Karpuz ve İl Genel Meclis üyeleri Muhammer Yağlı ile Hayati Yılmaz’ın aday tanıtım toplantısına katıldı.

Aday tanıtım toplantısında bir konuşma yapan Başkan Vergili, “Ben öncelikle hemen karşımızda duran ittifak ortağımıza sesleniyorum. Siz Ovacık’ta çekilin bizim adayımız seçilsin. Hiç uğraşmayın. Ovacık’ta gerçek belediyecilik zaten 22 senedir sizde. Bu saatten sonra gerçek belediyecilik diye bir şey yok. İttifakız da ısrar etmenin anlamı yok. Biraz önce adayımız bana diyor ki Ovacık’ın girişine bir yer yapalım. Ramazanlarda iftar verelim. Orda kültür merkezi var. Orada iftar vermek için 3.000 TL para isteniyor. 

“OVACIK’IN SAHİBİ BÜYÜK İŞİ KÜÇÜK”

Ovacık’ın sahibi büyük işi küçük. Kimse alınmasın kendisi bizim abimiz. İl genel meclisi üyeleri Ovacık’la alakası olmayan, Ovacık’a gelip giden arkadaşlar. Ovacık’ın bir şekilde canlanması lazım. Ben 1978 Güney Köyünden gelip bu caddeden geçtim. O zaman toz topraktı, sonra parke oldu. Bu yol karayollarının yolu. Karayollarına güçleri yetmeyince, Köy Hizmetlerine parke döşettiriyorlar. O kadar köyün hakkını yiyorlar.

“OVACIK’TA SADECE SİYASETTEN İKBAL KAZANMAK VAR”

Ben bugüne kadar bütün ilçelerimizle ilgili her şeyin  doğrusunu söyledim. Bir tane hapisanesi, bir tane memuru var. Her gün gelip gidiyor. Birde yol parası alıyor. Maaşta alıyor. Kapatın burayı yada lojmana çevirin ev bulamayan memurlar gidip geleceğine burada kalsın. Böyle düşünceleri hiç yok. Ovacıkta sadece siyasetten ikbal kazanmak var. 

İl Genel Meclisi üyeleri ne yapıyorlar? Silah ruhsatı alıp, silah ruhsatına harç vermiyor. Ovacık’a ne yapıyorlar. Bu kadar İl Genel Meclisi üyeleri, bu kadar siyasette ağırlığı olan bir ilçe bir yolu asfaltlatamaz mı? Belediye ne yapsın burada? Ne kadar para alıyor ben biliyorum. Her şey belediyenin yapacağı iş değil. 

Önce Kültür Müdürü orayı bu ramazan vatandaşa bedava yapıyorsun, yapmazsan biz size burada neler yapacağız. Zaten vatandaşın cebinde para yok. Dini duyguları yüksek olduğu için cebinde parası olmasada iftar vermeye çalışıyor. Sende kalkıp bunu paraya bağlıyorsun. Bugüne kadar bu spor kompleksinden hangi Ovacıklı faydalandı. Biz Ovacık’ta inşallah seçimi alacağız. Biz seçimi aldıktan sonra ber ramazan bu belediye binasının önüne iftar çadırı kurulacak. Buna inanın. 

“EKMEKLE İNSAN TEHDİT EDİLMEZ”

Tabi sizlerinde sıkıntınızı biliyoruz. Çoçuklarınız işe sokulmuş. Seçim zamanı başlayacaklar tehdit etmeye. Hiç kimse korkmasın. Hiç bir şey yapamazlar. Ekmekle insan tehdit edilmez. Bizde hükümetin ortağıyız. Eğer bir tanenize zarar gelsin, gelin Karabük’te benim yakama yapışın. Zarar gelecek adam Karabük Belediyesi’nde iş başı yapacak. Belediye Başkan adayımızı ve İl Genel Meclisi üyelerimizi seçin bakın hizmet nasıl geliyor hep birlikte görelim” dedi.

Aday tanıtım toplantısına Karabük Belediye Başkanı ve Milliyetçi Hareket Partisi Karabük Belediye Başkan adayı Rafet Vergili, Milliyetçi Hareket Partisi Karabük İl Başkanı Cenk Gedikoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Meşe, Milliyetçi Hareket Partisi Ovacık Belediye Başkan Adayı Neslihan Kaya Karpuz, İl Genel Meclis üyeleri Muhammer Yağlı ile Hayati Yılmaz, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.