Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili seçim döneminde açıkladığı tüm projeleri gerçekleştireceğini ifade ederek Türkiye'nin en ucuz suyu ve ekmeğinin Karabük'te olduğunu ifade etti. Karabük Mahallesi’nde 26 Perşembe günü kule asansörün açılışında konuşan Başkan Vergili önümüzdeki iki buçuk yılda 2019 yerel seçimlerinde vaat ettiği tüm projeleri hayata geçireceklerini vurguladı. Başkan Vergili açıklamalarının devamında Türkiye’nin en ucuz suyu ve ekmeğinin Karabük’te olduğunu ileri sürdü. Karabük Belediyesi o k kente yapılan projelerle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Vergili şu ifadeleri kullandı; "Önümüzdeki 2,5 yıllık görev süremiz içerisinde sizlere dağıtmış olduğumuz kitapçıkta yer alan projelerimizin hepsini tek tek yerine getireceğiz. Mahallelerimizde yaşamı kolaylaştırmak için ne gerekiyorsa yaptık. Sosyal Yaşam Merkezleri yaptık, köprüler yaptık, kule asansörler yaptık. Bu bölgede tek şerit bir yol vardı. 80’e yakın evi kamulaştırarak bir bulvar açtık ve çok gelişmiş bir mahalle ortaya çıktı. Yaşamı kolaylaştırmak adına ne gerekiyorsa yapıyoruz.

“Türkiye’nin En Ucuz Suyu ve Ekmeği Karabük’te”

Şuanda Türkiye’nin en ucuz suyu ve ekmeği Karabük’te. Neler yaptık dediğimiz zaman bir tek kütüphaneyi söyleyeyim. Diğer yaptıklarımızı Karabük’te zaten hiç kimse sayamaz. Bu şehir için ne yapmamız gerekiyorsa son 2,5 yıl içinde de aynı gayretle çalışacağız. 1,5 yıldır pandemi nedeniyle bir duraklamamız oldu, etrafımızdaki çalışma arkadaşlarımızdan hastalık geçirmeyen kalmadı. Önümüzdeki haftadan itibaren tüm mahallelerimizi tek tek gezerek, en ufak bir kaldırım taşını dahi eksik bırakmadan tüm eksiklikleri gidereceğiz. Nasıl 2009 ve 2014 seçimlerinde girmedik sokak, sıkmadık el bırakmadıysak, Pazartesi’den itibaren de bütün mahallelerimizi dolaşacak ve sorunları çözeceğiz.

“Karabük’e Daha Fazlasını Yapacağız”

Karabük’e çok daha fazlasını yapacağız. Çünkü çok daha fazlasını hak eden bir kentiz. Türkiye’nin her yerinden toplanmış, ekmek mücadelesi için bu şehre gelmiş ve muazzam bir yaşam mücadelesi verenlerin şehri Karabük. Öte yandan açılışı gerçekleştirilen 32 metre yüksekliğindeki asansör, 10 kişilik iki kabin ve 55 metrelik yürüyüş parkurundan oluşuyor. 110 ton çelik kullanı k imal edilen proje yaklaşık 1,5 milyon liraya mal oldu."