Karabük Belediyesi Mart ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda ise "Karabük Üniversitesi Uçuş Eğitim Pisti Projesi" meclis gündemine taşındı. Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili projenin yalnızca bir fantezi olduğunu ifade etti. “Buraya inecek uçakların hepsini sayıyoruz. Ambulans uçakları sayıyoruz. Planörleri sayıyoruz. Özel jetleri sayıyoruz. O zaman bende bir tane ekleyeyim, Şefik Dizdar’ın özel uçağı” dedi.

“Havaalanı Siyasi Bir Karardır”

Karabük Belediyesi o k bugüne kadar gerek KBÜ'nün, gerekse de merkezi hükümetin herhangi bir yatırımını engellemedekilerini belirten Başkan Vergili; “Bugüne kadar üniversitenin hiçbir talebi engellenmedi. Burhanettin Bey bana geldi. ‘Lokomotiflerle ilgili laboratuar kuruyoruz. Dünyada bu üretimleri sertifikalandıran iki-üç tane yer var. Biz bu laboratuarı kurarsak Türkiye bu işin merkezi olacak’ dedi. Bende İmar Müdürümü yolladım, kamulaştırmalar başta olmak üzere, hat için gerekli tüm işlemleri yaptırdım. Ancak bu iş fantezi o k kaldı. Düşünce doğruydu ancak yapılamadı. Üniversite her istediğini yapabilecek diye bir şey yok” dedi.

“Havaalanı Yalnızca Bir Fantezi…!”

Konuşmasının devamında havaalanı projesinin yalnızca bir fantezi olduğunu savunarak konuşmasını sürdüren Başkan Vergili şunları kaydetti: "Şimdi havaalanı projesinin de fantezi olduğunu ve neden gerçekleşmeyeceğini size anlatayım. Meclis gelen konular siyasi amaçlı olursa ne Karabük’e, ne de Karabüklülere faydası olur. Eğitim ve Araştırma Hastanesi yer seçimi tamamen yanlıştı. Sağlık Bakanlığının üniversite kampüsü içerisinde 80 dönüm yer varken, o tarihteki rektör geldi. ‘Hastane burada olursa biz eğitim yapamayız bizi bu işten kurtar’ dedi. Ben kabul etmediğim halde onun söyledikleri doğru olduğu için Şirinevler’i onayladım. Ama o dönemki tüm siyasilere de şunu söyledim. Gelin size Öğlebeli bahçelerinden 200 dönüm yer kamulaştırayım ve hastaneyi oraya yapın. Şuanda ek üniteler yapılacak ama yer bulunamıyor."

"Havaalanı Konusu Siyasi Bir Karardır"

Havaalanı konusunun siyasi bir karar olduğunu da vurgulayan Başkan Vergili; "Havaalanı konusu siyasi bir karardır. Ak Partili arkadaşlarımın hepsi evet diyebilirler. Bu alanın 798 bin 109 metrekaresi orman alanı. Orman teşkilatı şu anda ‘bin için bir mahsuru yok’ diyor. Ama yarın bu alan kullanılmak istendiğinde farklı bir cevap verecek. Bu alanın yalnızca 57 bin 603 metrekaresi Hazine arazisi. 134 bin 576 metrekaresi KARDEMİR’in ve 262 bin 314 metrekaresi de şahısların. Yani bu alanda eğitim pisti yapılması için KARDEMİR’den yer talep edecekler. 262 bin 314 metrekare de şahıslardan kamulaştırma yapacaklar. Burayı yapacağını söyleyen şahsın üstlendiği yatırım yalnızca bir pist. Burada 1 milyon metreküp hafriyat ve vasıflı dolguya ihtiyaç var. 262 dönüm kamulaştırmaya ihtiyaç var. Devletin burada bir eğitim pisti için harcayacağı para 150 milyon lira. Bu şahsında üzerine yapacağı pistin bedeli de 20-30 milyon arası. Eğitim pistinden yararlanacak olanda yalnızca o ve özel uçağı. Biz bu 150 milyonu siyasilerimizle adam gibi bir havaalanı için kullanabiliriz" ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından, belediye meclisi tarafından "Uçuş Eğitim Pisti Projesi" 15’e 14 oyla onaylandı.