Başkent EDAŞ, Batı Karadeniz kıyılarında hafta sonu beklenen kuvvetli fırtına ve bazı bölgelerde kar yağışı uyarısı üzerine, 1028 saha çalışanı ve 462 araçla teyakkuza geçti.

Bartın, Karabük, Kastamonu ve Zonguldak illerinde etkili olması beklenen olumsuz hava koşullarına karşı önlemlerini alan şirket, 105 kilometreye ulaşabilecek kuvvetli fırtına ve kar yağışı ihtimaline karşı tüm tedbirleri aldı.

Başkent EDAŞ, bölgede son yıllarda artan afetlerin etkisiyle oluşturduğu afet ekiplerini fırtına öncesinde bölgeye sevk etti. Geçtiğimiz haftalarda yaşanan afet süreçlerinde başarılı bir performans sergileyen şirket, kış öncesi bakım çalışmaları, yatırımlar ve güçlü saha çalışanı kadrosuyla kesintileri en hızlı şekilde gidermeyi amaçlıyor.

Bartın, Karabük, Kastamonu ve Zonguldak illerindeki ekipleri takviye eden Başkent EDAŞ, olumsuz hava koşullarının etkilerini daha çok hissettirmesi beklenen Kastamonu ve Zonguldak’taki ekiplerini güçlendirdi. Toplamda 133 çalışan ve 57 araç ile Bartın, 144 çalışan ve 62 araç ile Karabük’te kesintisiz enerji nöbeti tutan şirket, Kastamonu’da 392 çalışan ve 181 araç, Zonguldak’ta ise 359 çalışan ve 162 araçla afet hazırlıklarını tamamladı.

Olumsuz hava koşullarının etkisiyle ekiplerin sahadaki çalışmalarına destek olmak üzere vinç, ekskavatör, kamyon tipi jeneratörler ve drone gibi sistemler de bölgedeki kritik noktalarda göreve hazır hale getirildi.