Karabük Belediyesi’nde yeniden yapılanma çalışmaları sürerken zaman zaman alınan kararlar bazı kesimlerde rahatsızlık yaratmaya başladı.

15 yıl sonra Karabük Belediye Başkanlığını kazanan AK Parti kadroları Belediyenin daha iyi yönetilmesi noktasında bilgi birikim ve tecrübelerinden yararlanılmasını bekliyor. Bu güne kadar idari belediye başkan yardımcılıklarında değişiklik olmakla birlikte siyasi belediye başkan yardımcılıkları konusu ötelendi. Ancak seçim döneminde hem kişileri hem de vatandaşlara verilen sözler de yerine getirilmeyi bekliyor.

Karabük Belediyesi’nin iki şirketinde ise yeniden yapılanma tamamlanmak üzereyken son olarak belediye başkan yardımcısı olarak adı geçen Samet Sarıtaş Personel A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı oldu.

AVUKAT KONUSU BAŞ AĞRITMAYA DEVAM EDİYOR!

Öte yandan Belediye kendi personeli olan avukat ile hukuk işlerini yürütmeye devam ederken, Personel A.Ş. ve Ulaşım A.Ş.’de önceki belediye başkanı Rafet Vergili tarafından oluşturulan sözleşmeli avukatlık sistemi ile hizmet alınıyor.

Geçtiğimiz günlerde Karabük Derin Haber olarak bu konuyu dile getirip “Belediye Avukatları Değişiyor mu?” diye sormuştuk.

Haber’den sonra henüz bu güne kadar herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak edindiğimiz bilgilere göre geçtiğimiz hafta hem Personel A.Ş. hem de Ulaşım A.Ş. ile Vergili döneminde yapılan avukatlık sözleşmeleri iptal edildi. 

Her iki şirket için Ak Partili bir Avukat ile sözleşme imzalanmasına karar verildi. Ulaşım A.Ş. de avukat değişikliğinin yaşanmasının ardından Personel A.Ş. de ise bir anda durdurulduğu iddia edildi.

NEDEN VAZGEÇİLDİ? KİM DUR DEDİ?

Personel A.Ş. deki sözleşmeli avukat değişikliğinin ardından Personel A.Ş. de de avukat değişikliği yapılmasına karar verilmişken bir anda vazgeçilerek mevcut sözleşmeli avukat ile devam edilme kararı kafalarda cevap bekleyen sorular oluşturdu. Neden Vazgeçildi? Kim Dur Dedi?

ADLİYE AVUKATLAR ODASINDA GÜNÜN KONUSU!

Diğer yandan kamuoyunda dolaşan bir başka kulis bilgisi ise Karabük Belediyesi şirketlerindeki avukat değişikliği konusunun Adliye avukat odalarında günün konusu haline geldiği. Adeta avukatların birbirleri ile iddiaya girdikleri şeklinde. Değiştirir, değiştiremez, iptal edilir, edilmez, yapılır, vazgeçilir, şeklinde sohbet konusu haline geldiği sıkça dile getiriliyor.

AK PARTİLİ AVUKATLAR NE DİYECEK?

Karabük ve Safranbolu da Karabük Barosuna kayıtlı çok sayıda Ak Parti’de siyaset yapan avukat bulunuyor. Bu avukatlar Rafet Vergili’nin siyaseten güçlü olduğu, Karabük Belediye Başkanlığını yürüttüğü dönemde hiçbir vekalet alamamışlardı. Şimdi gözler, başta önce dönem il başkanlığı, Safranbolu ilçe başkanlığı yapanlar olmak üzere, mevcut il ve ilçe yönetimlerinde bulunan, aktif görev almasalar da Ak Parti’de siyaset yapan, seçimlerde gece gündüz maddi manevi çalışan avukatlara çevrildi. Acaba onlar ne diyecekler?

Editör: Haber Merkezi