Çimento sektörünün önemli ismi Bey Çimento 2 büyük yatırım için imzaları attı.

Türk Çimento Sektörünün önemli isimlerinden Beyçimento 2 büyük uatırıma daha imza atacak.
Son yıllarda çimento sektöründe yaptığı yatırımlar ile dikkatleri üzerinde toplayan iş insanı Soner Özbey  Aliağa dan sonra şimdi iki büyük çimento fabrikası daha kurmak için kolları sıvadı. Çin’in en büyük çimento fabrikası kurucusu firma ile Şanghay'da masaya oturdu. Yapılan görüşmeler sonrası 800.000 er tonluk Tekirdağ ve İzmir’de iki adet çimento fabrikasının kurulması anlaşması imzalandı.
Bey  Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Soner Özbey, Bandırma’da kurduğu çimento öğütme ve paketleme fabrikasının ardından, Karabük’te faaliyet gösteren KARÇİMSA’nın %51’ini satın alarak bir anda dikkatleri üzerine çekmişti. Daha sonra ise İzmir Aliağa’da yaptığı sektörde kendinden söz ettirmeye devam etmişti.
100 MİLYON DOLARLIK YATIRIM
Ülkenin ekonomik şartları ortada iken, nerede ise yatırımların  durma noktasına geldiği şu günlerde 100 milyon Dolar üzerinde bir yatırıma imza atan iş insanı Soner Özbey’in , 2025 yılında üretime alması planlanan yeni 2 fabrika ile birlikte sektörde 3 milyon ton üzerinde bir üretim kapasitesine ulaşması bekleniyor.

YENİ NESİL ‘YEŞİL ÇİMENTO’ ÜRETİLECEK
Çinli ortakları ile Tekirdağ ve İzmir bölgesine kurulacak olan her iki çimento fabrikası, Yeşil Mutabakat (Green Deal) çerçevesinde ve en son teknolojiye sahip olacak.
Yeni nesil olan ve ‘Yeşil Çimento’ olarak adlandırılan üretimde karbon ayak izi bırakılmıyor.
Dünya’da bir çok ülkenin imza attığı Yeşil Mutabakat (Green Deal) nedeniyle önümüzdeki birkaç yıl içinde başta çimento ve demir çelik sektörü gibi çevre kirliliği oluşturan tesisler artık üretim ömrünü tamamlayacak.
Çevre kirliliğine neden olan bu sektörler artık ‘Yeni Nesil’ fabrikalar kurarak, karbon ayak izi bırakmıyor. Dolayısıyla sıfır kirlilik ve karbon ile üretime geçiyor.

I M G 20240511 W A0027

Editör: Haber Merkezi