Son yıllarda ülkenin birçok yerinde trafik magandaları cirit atmaya devam ediyor. Alınan önlem ve tüm ağır ceza rağmen türlü çeşit trafik magandalığı sonunda bun kim dur diyecek noktaya geldi. Edinilen bilgilere göre; Geçtiğimiz günlerde Karabük’ten Safranbolu istikametine seyir halindeki bir aracın şoförüne, bir başka araç şoförü tarafından sözlü taciz yapıldı. 78 BK … plakalı aracı kullanan Alper K. İsimli trafik magandası sadece sözlü taciz ile kalmadı. Yol boyunca birkaç defa 34 ST … plakalı aracın önüne direksiyon kırarak durdurmaya kalktı. Trafik akışının uygun bir anında sağa çekip duran araç şoförüne hakaret ederek, öfkeli şekilde “ben polisim, in aşağıya vs” şeklinde sözler sarf etti. 34 ST…. Plakalı aracın şoförünün ısrarla “kimliğini göster” uyarısına, “ben sivilim. Kimlik göstermek zorunda değilim” karşılığı verdi. Tacize uğrayan araç şoförünün “O zaman haydi karakola gidelim senden şikâyetçi olacağım” sözleri üzerine olay yerinden uzaklaştı. Mağdur vatandaş Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu.

ŞİKÂYETE TABİ SUÇLARDAN DEĞİL

Hukuki çevreler Polis olmadığı halde kendisinin polis olduğunu beyan etmenin 2 yıla kadar hapis cezası gerektirdiğini belirtiyor. Yasalarda tam karşılığının Kamu görevini usulsüz üstlenme suçu olduğu ve şikâyete tabi suçlar arasında yer almamaktadır şeklinde ifade ediyor. Şimdi gözler kendisine polis süsü veren bu trafik magandasına ne tür işlem yapılacağına çevrildi.

HACİZLİ VE YEDİ EMİNDE BİR ARAÇMIŞ!

Öte yandan yapılan araştırmalarda olayda kullanılan 78 BK… plakalı aracın başkasına ait olduğu ortaya çıktı. Bir başka gerçek ise şaşkınlık yarattı. Meğer araca bir kamu kurumunca      icra işlemi yapılmış. Üstelik yedi emin teslimi yapılmış.

MUAYENESİ YOK!

Yol keserek magandalıkta kullanılan araç ile ilgili bir başka iddia ise     aracın muayenesinin olmaması. Yani araç muayenesi olmadan trafiğe çıkarılmış.

TRAFİK CEZASINI KİM DÜZENLEDİ? HATIRA GÖNÜL, GÖRMEDEN Mİ?

Yaşanan olay sadece trafik terörü estirip yol kesmek, kendisini polis o k tanıtmakla kalmamış. Mağdur ve şikâyetçi olan vatandaşın kullandığı araca birkaç gün sonra trafik cezası bildirimi yapılmış. Trafik cezası bildirimindeki ilginçlik ise İstanbul’da düzenlendiği şeklinde! Şok bir başka iddia ise trafik magandasının tanıdığı bir fahri trafik müfettişi kanalı ile trafik cezası düzenlettiği şeklinde. Şimdi mağdur vatandaşa bu cezayı düzenleyen kişinin, olayın gerçekleştiği zaman diliminde, olay yerinde olduğunu ispat etmesi gerekiyor. Aksi takdirde kendisine verilen yetkiyi kötüye kullandığı iddiası ile suç duyurusunda bulunulacağı öğrenildi.