BİRİSİ DAVUL ZURNA İLE DİĞERİ ALKIŞLARLA

Kentimize atanan üst düzey yöneticilerin görevlerinin sona ermesinin ardından değerlendirme yapmayı adet edindik. Kendimize göre yorumlayıp kamuoyunun takdirine sunduk.

Üniversitemizin Rektörünün ardından kararname ile il emniyet müdürümüz de değişti. Yaklaşık bir yıl önce Karabük Emniyet Müdürlüğü’ne atanan Kadir Yırtar devam etmesi beklenirken Erzurum Emniyet Müdürlüğü’ne atandı.

Devraldığı enkazı toparlayabilmek için yoğun çaba sarf etti. Mütevaziliği, sadeliği ile işine odaklandı. Emniyet Müdürlüğü makamının şehir ile kopan ikili ilişkilerini yeniden tesis etti. Hele hele emniyet personeli içindeki hoşnutsuzluğu, yakınmaları mümkün olduğunca toparlamaya gayret gösterdi.

Tam manası ile başarabildi mi? Kimilerine göre daha yapacak ya da yapması gereken işleri vardı. Ama gayret etti. Gerçi tabiri caiz ise devraldığı enkaz hiç te öyle kolay değildi. Gayret gösterdi. Tam kenti, kent dinamiklerini, kendi personel yapısını tanıyıp, derleyip toparladı derken başka ile atanıverdi.

Hani insanın demek ki Erzurumlular bizden daha çok istiyorlarmış diyesi geliverdi.

Bize de hizmetlerine teşekkür etmek kalıverdi.

Sessiz sedasız veda etti derken Karabük Emniyet Personelinin düzenlediği veda töreni görüntüleri ortaya çıkıverdi. Sayın Müdürünü çok seven bir ekip, çakı gibi bir uğurlama. Gözyaşları. Gönülden alkışlar. Şehir dışına kadar konvoy halinde uğurlama.

İnsanın bu görüntüleri görünce tabii hafızası bir anda geriye gidiveriyor. Çok değil daha bir yıl önce bir önceki emniyet müdürü Sırrı Tuğ’un da vedası vardı. Gidişi vardı. Birbirinin tam zıttı iki ayrı uğurlama.

Hele hele gidiyor diye il emniyet müdürlüğü önünde çaldırılan davul zurna emniyet camiası tarihine geçmişti. Ulusal basına yansımış ve günlerce konuşulmuştu.

Hep beraber hafızaları bir tazeleyelim mi? 

İşte size iki müdür, iki veda, ve iki uğurlanış!

Dedik ya Müdür farkı.

(video yukarıda haberin başında)