Karabük Belediyesi’nin merak edilen borçları ile ilgili açıklanan 623 milyon lira borcu önceki belediye başkanı Rafet Vergili yalanladı.

Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya imzası ile yapılan yazılı açıklamada Karabük Belediyesi’nin 623 milyon lira borcu olduğu belirtildi. Açıklamada gelirin 94 milyon lira iken giderin 115 milyon lira olduğu öne sürülerek gelirin gideri karşılamadığı ortaya konuldu. Son üç aydaki borcun 287 milyon lira olduğu iddiası ise dikkatleri çekti.

VERGİLİ’DEN JET YANIT "AÇIKLAMA YALAN"

Karabük Belediye Başkanı imzası ile yapılan açıklamanın basına yansıması sonrası görüştüğümüz önceki belediye başkanı Rafet Vergili yapılan açıklamanın doğru olmadığını iddia etti.

Vergili, “Belediyenin rutin giderleri belllidir. Çalışan maaşları ve onların sigorta ödemeleri, kiralama ödemeleri ve genel gider ödemeleridir. Bunların toplamı 60 milyon lira olması lazım. Son üç ay ile ilgili iddialarda doğru değil. Bu rakamın içerinde ihalesi yapılmış ama hiç başlanmamış yada halen devam eden işler var. İptal edebilirsin buyur et. Sadece bizim aldığımız elindeki minibüs ve otobüsleri satsa tüm borçları karşılar. Ya da hatlara otobüs minibüs hatları ilave eder satarsın.” şeklinde açıklamada bulundu.

Önceki başkan Vergili 287 milyon borcu kalem kalem, giderleri de kalem kalem açıklasın çağrısında bulunarak, kimse bir şeylere gerekçe hazırlamasın dedi.

Rafet Vergili şu an yurt dışında olduğunu ve haftaya döner dönmez bu konuda bir basın toplantısı yapacağını söyledi.

Editör: Haber Merkezi