Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili koronavisle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili koronavirüsten Karabük Belediyesi başta olmak üzere bir çok kurumun olumsuz etkilendiğini vurguladı. Havaların sıcak gitmemsinden dolayı pandeminin fazla yayılmadığını ifade eden Başkan Vergili eğer bu hastalık bu oranla  devam ederse Ekim sonunda ölüm oranlarında önemli artış beklediğini kaydetti.

“Karabük’te Hasta Sayısı Türkiye Rakamlarına Göre 70 Olmalı”

Vatandaşların Covid-19 ile mücadele de gerekli tedbirleri almadığından yakınan Belediye Başkanı Rafet Vergili ekonomik nedenlerden dolayı insanları evlerine kapatmanın mümkün olmadığının altını çizerek Karabük’teki hasta sayısının ülke ortalamasın 12-13 katı olduğunu vurguladı.  Türkiye ortalamasına göre hesaplamalar da bulunan Rafet Vergili Karabük’te hasta sayısının rakam göre 70 olması gerektiğini söyledi.

Karabük Belediyesi’nde 150’nin üstünde Covid-19 Hastası Var

Covid-19 salgınından belediye personeli de olumsuz etkilendi. Özellikle sahada hizmet veren belediye personelleri virüs nedeniyle karantinaya girmek durumunda kalıyor. Covid-19 hastası olan belediye personelinin bulunduğu birimdeki herkes risk taşıdığından dolayı karantinaya giriyor. Belediye personelinin karantina da olması nedeniyle Karabük Belediyesi hizmet vermekte zorluk çekiyor. Konuyla ilgili açıklamalar da bulunan Karabük Belediyesi Rafet Vergili Karabük Belediyesi’nde 100’ün üstünde koronavirüs hastası olduğunu ifade etti. İtfaiye ekibinde bir vardiya ekibini karantinaya alındığını beyan eden Vergili su işlerinde de bir vardiya ekibinin karantina da olduğunu vurguladı. Temizlik işleri ve diğer birimlerde benzer sorunların yaşandığını söyleyen Rafet Vergili “Şu anda 31 personel hasta ve karantina sürecinde. Daha önce bu rakam 150’nin üzerindeydi.” dedi. Belediye personelinde görülen Covid-19 vakaları nedeniyle bazı birimlerde personel sıkıntısı çektiğini ifade eden Rafet Vergili, Karabük’te birçok iş yerinin benzer problemlerle uğraşmak durumunda kaldığını söyledi.

“Vakalar Kurban Bayramından Sonra Arttı”

Özellikle Kurban Bayramından sonra vakalarda yüksek oranda artış olduğunu vurgulayan Rafet Vergili “kış ayında olsaydık zayiat daha da kötü olurdu.” Dedi. “Sağlık Personelinden Bulaşan 10 Tane Vaka Biliyorum” Covid-19 ile mücadelede sağlık çalışanlarının mücadelesine de değinen Rafet Vergili sağlık personellerinin de bu süreçte dikkatli olması gerektiğinin altını çizdi. Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili “Sağlık personellerinin hiçbir yere ziyarete gitmemesi lazım. Bunu ailelerinin menfaati için yapmaları gerek. Sağlık personelinden bulaşan 10 vaka biliyorum. Kız kardeşine, eşine, annesine bulaştıran 10 aile biliyorum. “dedi.

“Bu Düğün Merakı Ne?”

Normal bir süreç yaşamadığımızı ifade eden Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili özellikle pandemi yokmuş gibi davranan vatandaş sitem etti. Pandemi sürecinde yapılan düğünlere de değinen Başkan Vergili,” Bu düğün merakı ne anlamıyorum. Açık mekanda olsa kapalı mekanda olsa mutlak surette temas oluyor. En aydın kişiler de bile dikkatsiz insanlar var.” dedi.

“Alınan Tedbirlerin Hiçbirisi Yeterli Değil”

Virüsle mücadele alınan tedbirlere de değinen Karabük Belediye Başkanı “Bana göre bu tedbirlerin hiç biri yeterli değil. Bu tip tedbirlerle hastalık tırmanmaya devam eder. Halk o k vatandaş o k biz kendimizi koruyacağız. Devletin bize demiş olduğu kuralların üstünde devam edeceğiz.” dedi.

“Bu Marketler Nasıl Doluyor”

Virüsten daha çok 65 yaş üstü vatandaşın olumsuz etkilendiğini söyleyen Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili “Saat 16 ile 22 arası marketler tıklım tıklım. Karabük’te 107 market var. Bu marketler nasıl doluyor? En azından emekliler sabah 10 ile 14 arası markete gitmeli. Emekli vatandaşlar 14’ten sonra markete gitmemeli.”dedi

“Marketlerdeki Denetim Yetersiz”

Market ve Pazar yerlerindeki insan yoğunluğunun azalması gerektiğinin altını çizen Vergili marketlerde virüs tedbirleri kapsamında olması gereken insan sayısından fazla insanın olduğunu söyledi. Market zincirlerinin tedbirleri daha fazla uygulaması gerektiğini ifade eden Rafet Vergili “Herkes aşıyı merak ediyor. Bu hastalığın aşısı, ilacı devası yok.” dedi.