Cumhuriyet Halk Partisi Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır KARDEMİR’in bazı şirketlere peşkeş çekildiğini iddia etti. CHP Karabük İl Başkanı Abdullah Çakır geçtiğimiz günlerde gerçekleşen KARDEMİR Kongresi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çakır KARDEMİR Yönetim Kurulu’na seçilen 9 bağımsız adayı eleştirdi. Çakır yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz dönemde SPK tarafından atanan siyasi isimlerin bir takım siyasi oyunları sonucu Karabük’lü iş adamlarını birbirlerine düşürerek Kardemir bünyesinde yönetim krizleri yaratanlar bu dönemde bir adım daha atarak 9 Yönetim Kurulu üyesinin de atanması ile 2.perde oyunu sahneye koymuşlardır.” Dedi.

“2.Perde Oyunun Tüm Karabük Farkındadır”

Çakır yapılan kongrenin bir senaryo olduğunu iddia ederek, “KARDEMİR için Karabük İşçisi, Karabük Sanayicisi taşın altına elini koydu. İşletmelerin bacalarının tütmesini sağladı. Birçok yatırımlar ve modernizasyonlar ile üretimi 3 milyon tona taşıdı. Modern tesisler yapılmasında öncü rol oynarken bugün ortaya konan 2.perde oyunun tüm Karabük farkındadır. Devletleştirilecek algısı adı altında malum şirketlere peşkeş çekilmek istenmekte olduğu iddialarına CHP si İl Başkanlığı o k bizlerde katılıyoruz.” Şeklinde açıklamalarda bulundu.

“Bu Kent Gerekirse Yine Meydan İner!”

Çakır konuşmasının devamında kongreyi eleştirerek, “Ve diyoruz ki…Bu kent 8 Kasım da öylesine dik bir duruş sergile de ki yine yeniden kentin kuruluşuna vesile olan KARDEMİR’İ için kepenkleri indirir, doğmamış yetimin hakkı olan fabrikaları için yeniden meydan iner. En azından biz oynanmak istenen oyunları görmekte ve önce 1.perdesi ardından 2.perdesi sahnelenen oyunların 3.perdesine müsaade etmeyeceğiz Emeği olmayan birtakım İnsanların Devletin baskısı ile yukardan aşağı bir yapılanma sonrası KARDEMİR’İ ele geçirme anlayışı hâkim kılınacaksa biz CHP o k buna dur diyecek güçteyiz ve deriz.” Dedi.